Laçin'den Fethiye Tarım Fuarı’na gezi

Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Laçin’de Fırsat Var” projesi kapsamında Fethiye Tarım Fuarı ziyaret edildi.

19 Nisan 2017 Çarşamba 10:29
Laçin'den Fethiye Tarım Fuarı’na gezi

Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen “Laçin’de Fırsat Var” projesi kapsamında Fethiye Tarım Fuarı ziyaret edildi.

Fethiye Tarım Fuarı gezisi 12 Nisan 2017 -15 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi. Geziye Sera (Örtü altı sebze yetiştiriciliği) ve Doğal Salma Tavuk Yumurta Yetiştiriciliğine katılan 34 bayan kursiyer ve 4 proje ekibi katıldı.

Kurslarda almış oldukları eğitimi yerinde görmek, teknik gelişimlerini sağlamak, yenilikleri görmek, istihdam edilebilirliğini arttırmak, iş gücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engelleri kaldırmak amacıyla Fethiye Tarım Fuarı ziyaret edildi. 

Laçin Halk Eğitim Merkez Müdürü Proje Koordinatörü Bekir Özdemir, gezi hakkında şu bilgileri verdi:“Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi operasyonu kapsamında Avrupa Birliği’nin desteğiyle finanse edilen “Laçin’ de Fırsat Var” adlı proje Türkiye genelinde 2000 proje başvuru içerisinden, “Laçin’de fırsat var” Projesi Kabul edilen 145 proje içerisine girerek 20 Ekim 2016 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.12 Ay sürecek olan Projenin ilk 6 ayı bitmiştir.

Fuar girişinde Kursiyerlerimizi Fethiye Ziraat Odası Başkanı- Yönetimi ve Fuar organizasyonu yetkilileri karşıladı. Çorum’un Laçin İlçesinden Fethiye Tarım Fuarına Katılmamız nedeniyle sevinç ve mutluluk yaşandı.Fethiye Ziraat Odası başkanlığı standı, Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Standı, Muğla Büyük Şehir Standı ve diğer stantlar tek tek kursiyerlerce gezildi.

Organik Yumurta tavukçuluğunda modern işletmelerle gelen ve yumurta üretiminde Türkiye deki gelişmeler. Sebzecilik ve örtü altı yetiştiriciliği Tohum Teknolojileri, Bitki Besleme, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Sulama, Gübreleme Ekipmanları Fuarda yerinde görüldü.

Fethiye Tarım fuarına gitmekle hem ziyaret, hem ticaret, hem tebessümlü bir geçmiş, hem de umut vadeden bir gelecek olarak ziyareti gerçekleştirdik. Kursiyerlerimiz Fethiye’nin En iyi 5 yıldızlı otelinde 2 gün konakladı. Ölüdeniz “Belceğiz”, Tekne gezisiyle adalar koylar gezisi, Saklı Kent-Kanyon gezisi gibi güzellikleri de ziyaret ettikten sonra Laçin’e dönüldü.”

Son Güncelleme: 31.07.2018 00:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.