Macaristan'dan Gölbaşı'na 'kardeş şehir' daveti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolsu ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye 68 kilometre uzaklıkta bulunan Tata şehri Belediye Başkanı Michl József'in ''kardeş şehir'' davet mektubunu iletmek üzere Ankara Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ı makamında ziyaret ederek teslim etti.

04 Mayıs 2017 Perşembe 09:17
Macaristan'dan Gölbaşı'na 'kardeş şehir' daveti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolsu ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'ye 68 kilometre uzaklıkta bulunan Tata şehri Belediye Başkanı Michl József'in ''kardeş şehir'' davet mektubunu iletmek üzere Ankara Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'ı makamında ziyaret ederek teslim etti.



Önce Kaymakam Şenol Esmer'i makamında nezaket ziyaretinde bulunan Büyükelçi Kiss ve Fahri Konsolos Şahbaz, Macaristan'ın kültürel doğal güzellikleri, turistik bölgeleri ve tarihi açıdan zengin olan Tata şehrinden bahsederek, Ankara Gölbaşı ilçesi ile kardeş şehir ilişkisi oluşturmak istediklerini ifade etti.

Kaymakam Şenol Esmer ziyarette, '' Sizleri ilçemizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Gölbaşı ilçemiz tarım kültürü geçmişe dayanan, sanayi, ticaret ve doğanın iç içe olduğu gelişmeye açık bir kentimizdir. Gölbaşı ilçemizle Macaristan arasında oluşturulacak işbirliklerine gerekli desteği Kaymakamlık olarak vermeye hazırız'' dedi.



Büyükelçi Gabor Kiss de, '' Türkiye ile sorunsuz ilişkisi olan nadir Avrupa Birliği ülkelerinden Macaristan'ın tarihi kenti Tata ile kardeş şehir ilişkisi başlatmak istiyoruz. Bu işbirliğine desteklerinizi bekliyoruz. Bu güzel ilişkilerin oluşmasında gayretli çalışmalar sergileyen değerli dostum ve Fahri Konsolosumuz Osman Şahbaz beye içtenlikle teşekkür ediyorum'' dedi.

Kaymakam Şenol Esmer Büyükelçi Kiss ve Konsolos Şahbaz'a Mogan bölgesinde üretilen el yapımı bıçak hediye etti. Büyükelçi ve Konsolos'da Kaymakam Esmer'e porselen tabak hediye etti.

Heyet Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih
Duruay'ı makamında ziyaret etti

Ankara Gölbaşı Belediya Başkanı Fatih Duruay ziyarette Gölbaşı ilçesi hakkında bilgi vererek, '' Macaristan Büyükelçisi Kiss ve Fahri Konsolos Şahbaz'ı gelişmesini sürdüren Mogan ve Eymir göllerini barındıran 120 000 nüfuslu Gölbaşı Belediyemizde misafir etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Tabii güzellikleri barındıran ilçemizde 488 farklı çeşitte birki türü yetişmektedir. İlçemizin amblemi olan sevgi çiçeği de Gölbaşı'nda yetişmektedir. Ortak tarihimizi daha da geliştirerek geleceğe taşımalıyız'' dedi.



Büyükelçi Gábor Kiss ise, ''Gölbaşı Belediye'sinde bizleri misafir ettiğiniz için teşekkür ederiz. Size Macaristan'ın güzel şehirlerinden Tata'nın Belediye Başkanı Michl Jozsef'in kardeş şehir davet mektubunu getirdim. Umuyorum ki, iki güzide kent kardeşlik ve dostane işbirliğini daha da güçlendirerek kültürel, ekonomik ve sosyal çalışmalar oluşturacaktır. Kardeşim, değerli dostum Fahri Konsolos Osman Şahbaz'a işbirliğinin oluşmasına katkıları için teşekkür ediyorum. Osmanlı Dönemi'nde Tata şehrinin adının ''Gölbaşı'' olduğunu da biliyoruz. Sayın Başkan sizi 'Tata Patara Türk Dönemi Günleri Festivali'ne davet ediyoruz'' dedi.


Konsolos Osman Şahbaz
Tata'nın önemine vurgu yaptı

Fahri Konsolos Osman Şahbaz ise, ''Avrupa'dan Hollanda, Almanya, İtalya, Polanya, Slovakya, Sırbistan,Romanya, Fransa ve Çekya olmak üzere 9 ülke ile kardeş olan Tata'nın Belediye Başkanı Michl József'in selamlarını getirdim. 300 Hektarlık gölü bulunan Tata'da 1954 yılından bu yana Macar Olimpiyat takımı antremanlarını da bu doğa harikası kentte yapmaktadırlar''dedi.

Samimi geçen ziyaretin sonunda Büyükelçi Kiss, Fahri Konsolos Şahbaz ve Başkan Duruay birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim ettikten sonra Belediyeden ayrıldı.



Heyet ardından AK Parti Genel Merkezi'nde Genel
Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ı ziyaret etti


Akabinde heyet AK Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Yardımcısı, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ve MKYK Yedek Üyesi Mahmut Gürcan'ı makamında  ziyaret etti.

Büyükelçi Gabor Kiss AK Parti Genel Merkezi'nde kabul eden Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'a teşekkür ederek, bu yıl ikincisini yapacağı Ramazan İftarına davet etti.
Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'da davet ettiğiniz Ramazan İftarına danışmanı Mahmut Gürcan ile katılacağını bildirdi. Sıcak ve samimi geçen ziyarette karşılıklı hediyeleşmeden sonra Macar heyet AK Parti Genel Merkez binasından ayrıldı.



Son Güncelleme: 04.05.2017 09:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dr. Necip Alioğlu 2017-05-04 17:59:18

Harika,
Dileğim o ki, Anadolu'muzda diğer şehirlerle de işbirliğimizi artırırsınız.

Saygılar,
Dr. Necip Alioğlu

Avatar
Reyhan Banu Beyaz 2017-05-05 05:30:53

Macar Byükelçi Gabor Kiss ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz örnek alınmalı.
Büyük bir saygı ve takdir ile okuduk çalışmaların haberini.
Esen kalın
R. Banu Beyaz / İzmir

Avatar
Ramazan Aslıtürk 2017-05-05 16:31:39

Osman Abi,
Maşallah, çalışma hızına ve tempona yetişemiyoruz.
Saygılar abim,

Ramazan Aslıtürk