‘Manevi değerlerimiz çok önemli’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 21 Mart Dünya Nevruz Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

21 Mart 2017 Salı 16:21
‘Manevi değerlerimiz çok önemli’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 21 Mart Dünya Nevruz Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Milletleri meydana getiren, yaşatan ve devamını sağlayan en önemli temel unsurlardan birisi de manevi değerlerdir.” dedi.

Başkan Akar, bahar bayramı olarak da kutlanılan Nevruz'un, yüzyıllardır bu toprakların asli değerlerinden birisi olduğunu vurguladı.

Nevruzun 1995 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti tarafından Bayram olarak kabul edilen bir gün haline geldiğini aktaran Akar, "Orta Asya'dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruz, her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gündür.” ifadelerini kullandı.

Toplumların birlik ve beraberliklerini korudukları sürece yaşama hakkına sahip olacaklarına işaret eden Akar, birlik ve beraberliklerin korunmasının, tarihe saygı göstermekle, geleneklere, göreneklere bağlılıkla ve onları yaşatmakla mümkün olacağını dile getirdi.

16 Nisan'da Çorum'da büyük gelişmeler olacağını ve bu bahar coşkusunu hep birlikte yaşayacaklarını kaydeden Başkan Akar, bayram sevincini yaşarken ve yaşatırken şiddetin, kinin, nefretin dilinin tamamen terk edilmesi, sevginin, barışın, kardeşliğin evrensel dilinin yüceltilmesinin önemine işaret ederek, bugünlerin, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin her zamankinden daha çok öne çıkması gereken günler olduğunu kaydetti.

Milletleri meydana getiren, yaşatan ve devamını sağlayan en önemli temel unsurlardan birisinin manevi değerler olduğunu kaydeden Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ortadoğu, Balkan ve Kafkaslar'da yaşayan halklar tarafından kutlanan Nevruz Türk milletinin ortak paydasıdır. Baharın gelişini hep birlikte karşılamanın sevincini yaşıyoruz. Nevruzun geleceğin Yeni Türkiye’si, Türk dünyası için ve bütün insanlık için yeni bir başlangıç olmasını diliyorum. Nevruz’un ifade ettiği yeniden diriliş ruhuna sıkı bir şekilde sahip çıkmalıyız. Bu vesileyle tüm kardeşlerimizin Nevruz Günü’nü kutluyor, Nevruz’un ülkemizle birlikte tüm dünya için barışın, huzurun, istikrarın, refahın müjdecisi olmasını diliyorum.”

Son Güncelleme: 31.07.2018 00:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.