Meclis performansı beğendi

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Mart Ayı Toplantıları’ dün de sürdü.

04 Mart 2015 Çarşamba 12:34
 Meclis performansı beğendi


Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Mart Ayı Toplantıları’ dün de sürdü.


İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda Özel İdare’nin ‘2014 Yılı Faaliyet Raporu’ görüşüldü.


www.corumhakimiyet.net.’te yer alan Recep Mebed imzalı habere göre, Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıya katip üyeler Erhan Akar ve Aziz Sarüce ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. İl Genel Meclisi üyelerinin verdiği yazılı ve sözlü önergelerin görüşüldüğü toplantı, çeşitli konularda komisyonlar tarafından hazırlanan raporların okunup oylanması ile devam etti.


ÖZEL İDARE’NİN PERFORMANSINA TAM NOT


Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Genel Meclisi’nde ‘İl Özel İdaresi 2014 Yılı Faaliyet Raporu’ konulu bir sunum yaptı.


Geçen yılki faaliyetleri hakkında bilgiler veren Ömer Arslan, Özel İdare’nin 2014 yılı için belirlenen hedef ve göstergelere bağlı kaldığını söyledi.


Sunumunda teşkilat şemasından Vali Ahmet Kara’nın değerlendirmelerine, personel dağılımından hizmet alımına, bütçe rakamlarından faaliyet kalemlerine kadar pek çok alanda bilgi veren Arslan, Meclis üyelerinin sorularını da cevapladı.


2014 yılı sonunda yapılan toplantılarda da gündeme gelen yatırımları maddeler halinde sıralayan Arslan, 322 milyon 150 bin 230 TL olan bütçenin 187 milyon 26 bin 974 TL’sinin harcandığını, geriye kalan 133 milyon 626 bin 658 TL’sinin ise 2015 yılına devrolduğunu hatırlattı.


2014 yılı gelir bütçesinin 225 milyon 77 bin 188 olduğunu belirten Arslan, ortaklık payları bütçesinin ise 1 milyon 105 bin 436 TL olduğunu bildirdi.


İl Özel İdaresi’nin 2014 yılı bütçesinden Köylere Hizmet Götürme Birlikleri’ne 1 milyon 210 bin TL yardım yaptığını anlatan Arslan, geçen yılın hesaplarının Sayıştay Başkanlığı tarafından denetlendiğini, Meclis Denetim Komisyonu denetiminin ise halen devam ettiğini kaydetti.


Arslan, ayrıca kırsal ve tarımsal altyapı iyileştirmeleri, imarlı yapılaşma, ağaçlandırma ve çevre düzenlemeleri, eğitim hizmetlerinde alt yapının tamamlanması ve güçlendirilmesi, sağlık hizmetlerinin alt yapısının geliştirilmesi, toplumsal güvenliğin sağlanması, sosyal yardımların sürdürülmesi ve sosyal hizmetler altyapısının güçlendirilmesi, sportif faaliyetlerin gelişimi ve yaygınlaştırılması, kültürel yaşamın ve turizmin geliştirilmesi, kurumsal yapının güçlendirilmesi amaçlarıyla yapılan faaliyetleri anlattı.


Meclis Üyeleri’nin bilgisine sunulan rapor, yapılan görüşmelerin ardından oylanarak kabul edildi.


MECLİS’TEN ŞİDDET ve RAM ÖNERGESİ


İl Genel Meclisi’nin dünki oturumunda kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)’nin faaliyetleri konusunda iki ayrı araştırma önergesi verildi.


CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri Yıldız Bek ve Burçin Solmaz Polat ile AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Yurdanur Özzehinli tarafından verilen önerge teklifinde kadına yönelik şiddetin nedenleri, tedbir yaklaşımları, şiddet mağduru kadınlara sunulan hizmetler, basının şiddet haberlerine bakışı konularının araştırılması istendi.


Önerge hakkında söz alan AK Parti Alaca İl Genel Meclisi Üyesi Sami Odabaş ise şiddetin temelinde din eğitimi eksikliğinin yattığını belirterek bu hususa da hazırlanacak raporda yer verilmesini teklif etti.


Yazılı önerge teklifi yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ile Aile ve Engelliler Komisyonu’na havale edildi.


Rehberlik Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri, aile ve öğrencilere sunduğu hizmetleri konu alan araştırma önergesi ise yapılan görüşmelerin ardından araştırılmak üzere Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edildi.


Çorum merkeze bağlı Çobandivan, Değirmendere ve Dut Köyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespitinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca Merkez ilçeye bağlı Bektaşoğlu, Büyükdivan ve Çalıca Köyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nca hazırlanan raporlar görüşülerek karara bağlandı.


İl Genel Meclisi Aileler ve Engelliler Komisyonu Başkanı Ünal Cevizci, Çorum genelinde bakıma muhtaç 25 bin 951 kişiye ve ailesine toplamda 97 bin 26 lira bakım yardımı yapıldığını söyledi.


Engelliliğin tanımı, engelli raporu, engelli maaşı, evde bakım yardımı, yardımlardan yararlanma koşulları hakkında bilgiler veren Ünal Cevizci, konuyla ilgili araştırma raporunu İl Genel Meclisi Üyeleri’nin bilgisine sundu.


Engellilere yapılan yardımlar konusunda Çorum’a ait istatistiki rakamları açıklayan Cevizci, 2014 yılında 780, 2015’in ilk döneminde ise 76 kişiye engelli bakım yardımı verildiğini söyledi.


Çorum genelinde engelli yakını 607 kişiye 1.644 TL ödendiğini belirten Cevizci, 8 bin 413 kişiye 33 bin 750 TL engelli aylığı, 4 bin 427 kişiye 42 bin 131 TL evde bakım yardımı yapıldığını kaydetti.


10 KÖYDE 77 HAYVAN İTLAF EDİLDİ


İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mustafa Çatar, büyükbaş hayvanlarda görülen LSD hastalığı nedeniyle Çorum’da 10 köyde toplam 77 hayvanın itlaf edildiğini açıkladı.


Konuyla ilgili hazırlanan araştırma raporunu İl Genel Meclisi Üyeleri’nin bilgisine sunan Mustafa Çatar, köylerde yapılan incelemelerin sonuçlarını paylaştı.


Edinilen bilgilere göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce alınan tedbirler sayesinde hastalığın yayılımının önlendiği ve aşılama çalışmalarına başlandığı belirtildi.


İl Genel Meclisi toplantıları, bugün saat 13.30’da gerçekleşecek oturumla devam edecek.





Son Güncelleme: 04.03.2015 15:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.