Melikgazi Camii’nde Çorap Kutusu

Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan...

28 Ağustos 2015 Cuma 17:43
 Melikgazi Camii’nde Çorap Kutusu


Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde bulunan Melikgazi  Camii’nde Çorap Kutusu uygulaması başlatıldı.


Melikgazi Dernek Başkanı Mustafa Aşan, camiye namaz kılmaya çorapsız ve ıslak ayakla gelen cemaate cami derneğinin desteğiyle ücretsiz çorap verildiğini, böylece camiye çorapsız girilmesinin, mantar türü hastalıkların bulaşmasının ve halıların kokmasının önlenmesi, daha hijyenik, daha temiz bir ortam sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Aşan, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bazı kişilerin çorapsız camiye geldiğini ve abdest alıp ıslak ayakla içeriye girdiğini gözlemledik.

Islak ayakla ve çorapsız olunca hem halılarımız kirleniyor, halılar nemleniyor haliyle pis bir koku oluyor, hem de sıhhat açısından sıkıntılar doğuyor. Ayağında hastalık olan, mantar olan kardeşlerimiz olabiliyor. Çıplak ve ıslak ayakla basılan yere bir başka namaz kılan kardeşimiz secdede başını koyuyor.

Bizde cami derneği olarak bu soruna bir çözüm üretmek amacı ile  caminin girişine bir çorap kutusu  yerleştirdik. Kutunu içinde sürekli çorap bulundurarak bu uygulamayı başlattık.

Öncelikle cami girişine  çorapsız ve ıslak ayak ile camiye girilmemesi konusunda uyarı yazıları yazıp astık.


Camiye çorapsız gelen kişiler içinde, cami girişine bir çorap kutusu yerleştirdik. Kutu içerisinde Cami derneğimizin ve hayırseverlerin katkılarıyla sürekli çorap bulunduruyoruz.


Böylelikle camiye Çorapsız gelen veya çorabı kirli olan kardeşlerimiz camiye girmeden çorabını buradan alıp giyerek camiye giriyor ve ibadetini yapıyor. Çorap da kendisinin oluyor. Camiye gelen insanlardan maddi imkanlarından dolayı çorap alamayacak kadar zor durumda olan kardeşlerimizde çorap ihtiyacını da buradan çorap alarak karşılayabiliyor. İhtiyacı olan  herkes camimizde bulunan çorap kutusundan bir çift çorap alıp ihtiyacını karşılayabiliyor. Böylelikle camimizi daha temiz ve hijyenik tutmaya çalışmaktayız.   

Camimizde Başlattığımız Çorap kutusu  uygulamasıyla ilgili cemaatten çok olumlu tepkiler alıyoruz. Camiye gelenlerden bazıları, çorap alıp hayır işlemek istediklerini söylüyorlar. Müslüman ihtiyacından fazlasını almaz. Melikgazi Cami Derneği olarak yeniliklere imza atmaya devam ediyoruz.”



Son Güncelleme: 28.08.2015 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.