Merkeple su taşıyorlar!

İskilip’te 44 bin liralık elektrik borcu ödenmeyen köyün su deposunun elektriği kesildi. Köylüler merkeple su taşıyor.

04 Ocak 2017 Çarşamba 20:51
Merkeple su taşıyorlar!

İskilip’te 44 bin liralık elektrik borcu ödenmeyen köyün su deposunun elektriği kesildi. Köylüler merkeple su taşıyor.


Edinilen bilgiye göre, elektrik faturası ödenmediği gerekçesiyle İskilip’in Kurusaray Köyü’nde su deposunun elektriği kesildi. Gelişmeler üzerine köylüler yaklaşık 1 kilometre mesafeden merkeplerle su taşımaya başladı. 
Yol sorunu da yaşayan köylüler ikinci bir problemle karşılaşınca çileden çıktı.

Kurusaray Köyü Muhtarı Haydar Karadoğan, 2009 yılında yapılan çalışmayla köye içme suyu sağlanması için Çomu Çayına depo kurulduğunu söyledi. Depodan pompaj sistemiyle köye su verildiğini belirten Karadoğan, muhtarlık görevine geldiğinde 21 bin TL olan deponun elektrik faturasını ödediklerini kaydetti. Daha sonra 4 yıl boyunca kendilerine fatura gönderilmediğini ve muhtarlık görevine başladığı günden birkaç gün sonra da birikmiş ikinci faturanın gönderildiğini ileri süren muhtar, “Uzun zaman sonra bize 44 bin liralık birikmiş borç faturası gönderildi. Yüklü borcu bir anda ödeyemediğimiz için elektriği kestiler” dedi.


Köy muhtarı YEDAŞ’ı su deposuna enerji verilmesi için ilgililerle görüşeceğini kaydetti.


Son Güncelleme: 04.01.2017 20:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.