'Minik 112 Projesi'

Bahçelievler İlkokulu’nda "Yaşama Yol Ver’ kampanyası kapsamındaki etkinlikte öğrencilere kaza, hastalık ve yaralanma durumlarında 112'ye nasıl ulaşacakları öğretilirken, acil yardım bilincinin de oluşturulması amacıyla çeşitli sunumlar yapıldı.

05 Nisan 2016 Salı 17:04
'Minik 112 Projesi'

Bahçelievler İlkokulu’nda 'Yaşama Yol Ver’ kampanyası kapsamındaki etkinlikte öğrencilere kaza, hastalık ve yaralanma durumlarında 112'ye nasıl ulaşacakları öğretilirken, acil yardım bilincinin de oluşturulması amacıyla çeşitli sunumlar yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre, 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde sunulan hizmetlerin de tanıtıldığı etkinlik çerçevesinde ayrıca öğrencilere okul bahçesinde ambulans tanıtımı yapılarak bilgiler verildi.

Okul çağındaki çocukların 112 Acil Yardım Hattı hakkında bilgi seviyelerini artırmak ve trafikte ambulansa yol verilmesi konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Dr. İlker Uzeli, “Gerçekleştirdiğimiz sunumlar neticesinde 112 Acil Çağrı hattına yapılan gereksiz aramaların azalmasını da hedefliyoruz” dedi.

Sunumunda kafa travmaları düşmeler, bayılmalar, suda boğulmalar, zehirlenmeler, trafik kazaları, yanık kazaları, nefes darlığı, güneş çarpmaları ve 112 Acil Çağrı Merkezi’nin hangi durumlarda, nasıl aranması gerektiği konularında da bilgiler veren İlker Uzeli, öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Slayt gösterisi eşliğindeki sunumuyla ilgili bilgiler veren Uzeli, şunları söyledi:

“Çorum’da, Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Minik 112 Projesi’ kapsamında okullarda acil çağrı eğitimi verilmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı, okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin tanıtılması ve ilk yardım bilincinin artırılmasına yönelik olarak bu projeyi hayata geçirdi.

Katıldığımız proje etkinliklerinde öğrencilerimizde toplumda güvenli yaşam alışkanlığı sağlama, acil sağlık gereksinimi ve bu gibi durumlarda nasıl hareket edileceklerini öğretmek amacı yanında 112 Acil Çağrı Merkezi’nin gereksiz aranmasının ne tür sonuçlar doğurduğunu ve bu tür hareketlerden kaçınılması gerektiğini de anlatıyoruz.

Trafikte seyreden ambulans için acil durumlarda zamanın ne kadar önemli olduğunu öğretmek ve ambulansa yol verme konusunda hassasiyet geliştirmek de temel hedeflerimiz arasında.”

 

Son Güncelleme: 05.04.2016 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.