Mobilyacılara 'sanayi sicil kaydı' eğitimi

Çorum'da faaliyet gösteren mobilyacı esnafına sanayi sicil kaydı ile ilgili eğitim verildi.

14 Aralık 2014 Pazar 16:18
 Mobilyacılara 'sanayi sicil kaydı' eğitimi


Çorum'da faaliyet gösteren mobilyacı esnafına sanayi sicil kaydı ile ilgili eğitim verildi.


Mobilyacılar Odası tarafından düzenlenen eğitime Mobilyacılar Odası ve ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Oda Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda esnaf katıldı. ÇESOB'ta gerçekleştirilen eğitime konuşmacı olarak ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü uzmanı Yaşar Bolat katılırken, Bolat, Çorum'da yaklaşık 550 işletmenin sanayi sicile kayıt olmasını beklediklerini ifade ederek, 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmayan işletmelere idari para cezası uygulanacağını dile getirdi. Kayıt için son günün beklenilmemesi gerektiğini belirten Bolat, 10 kişi altında çalışan firmalardan kapasite raporu istenmeyeceğine dikkat çekti.


Yaşar Bolat, “Bilindiği üzere 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1. maddesine göre, bir maddenin vasıf, şekil, hassa veya terkibini, makine, cihaz, tezgah, alet veya diğer vasıta veya kuvvetlerin yardımı ile veya el emeği ile kısmen veya tamamen değiştirerek imalat yapan işletmeler Sanayi Sicil Kanunu’nun 2. maddesine göre Sanayi Sicil Belgesi almak zorundadır” diyerek, Sanayi Sicil Belgesi almayanlar hakkında aynı kanunun 9. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağını hatırlattı.


Bolat, sicil kaydı ile ilgili şu bilgileri verdi:


"Sanayi sicil kaydını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasında bulunan 'e-hizmetler' bölümünde yer alan 'Sanayi Sicil Bilgi Sistemi' veya https://www.sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden yeni sisteme ait kullanıcı adı-şifre oluşturarak giriş yapılıp, giriş ekranında yer alan kullanım kılavuzlarını dikkate alarak açılan sayfada yer alan 'İlk Kayıt İşlemleri' menüsünü tıklayarak yapılabilir ya da İl Müdürlüğümüz ile irtibata geçmek suretiyle yardım alabilirsiniz. İlimizde imalat yapmakta olup, Sanayi Sicil Belgesi alması gereken işletmelerin mağdur duruma düşmemeleri ve idari para cezasına muhatap olmamaları için 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek olan süre içerisinde sanayi sicil kaydını yaptırmaları önem arz etmektedir."


MOBİLYACILAR ODASI HARCAMA YAPMADI


Eğitim öncesi ise Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu'nca denetlendi. Denetlemede Mobilyacılar Odası'nın bugüne kadar resmi giderler haricinde hiçbir harcama yapmaması dikkat çekti.


Her defasında "Odadan bir bardak çay dahi içmedik" diyen Oda Başkanı Yalçın Kılıç'a Denetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahit Yurdakul teşekkür etti.


Oda Başkanı Yalçın Kılıç ayrıca bu yıl düzenlenecek fuar organizasyonlarına da katılmayı planladıklarını ifade ederek, fuarların Çorum esnafının ufkunu açtığını ve yenilenen teknolojiye ayak uydurmalarını sağladığını söyledi. Fuarlara esnafın katılımını beklediklerini dile getiren Kılıç, ayrıca Çanakkale gezisinin de planlandığını ve herkesin mutlaka Çanakkale'yi görmelerini arzu ettiğini kaydetti. 




Son Güncelleme: 14.12.2014 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.