Nisa Platformu mazlumlar için devrede

Nisa Kültür Platformu, Suriye’nin Madaya şehrinde ölüme terk edilen mazlumlar için yardım programı düzenledi.

29 Şubat 2016 Pazartesi 12:51
 Nisa Platformu mazlumlar için devrede


Nisa Kültür Platformu, Suriye’nin Madaya şehrinde ölüme terk edilen mazlumlar için yardım programı düzenledi.


www.corum
hakimiyet.net’te yer alan habere göre, önceki gün İnci Restoran’da gerçekleşen programa Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü başta olmak üzere bazı protokol eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Nisa Kültür Platformu çatısı altında buluşan Derman Derneği, Deniz Feneri, ÇORİMDER, Çağrı Eğitim Vakfı, Asude Kadın ve Aile Derneği, Eğitim-Bir-Sen, Ensar Vakfı, Fasl-ı Bahar Gençlik Derneği, Gül-Der, İhsan-Der, Kerebigazi Derneği, Kızılay, Kur’an Halkaları, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri ile Özgür-Der üyelerinin de hazır bulunduğu program Zehra Yıldırım’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Programın açış konuşmasını yapan Nisa Kültür Platformu Sözcüsü Aysun Tut, “Milli ve manevi değerleri hedef alan darbe ve saldırılar karşısında millet, Türkiye üzerinde oynanan oyunları fark etti” dedi.


28 Şubat darbesinin yıl dönümünde merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle anan Aysun Tut, 19 yıl önce yaşanan gelişmelerden bahsederek günümüzdeki insan hak ve hürriyetleri ile demokratik ortama dikkat çekti.


Nisa Kültür Platformu’nun kuruluş süreci ve faaliyetlerine de değinen Tut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


‘ACI DOLU HATIRALAR YAŞADIK’


“Hepimizin bildiği gibi 28 Şubat 1997’den itibaren üzerimizde oynanan  pek çok oyun sonucunda o kadar büyük acılar yaşadık ki. Kesintisiz 8 yıllık eğitimden, Kudüs, Filistin, Doğu Türkistan’ın adını bile ağzımıza alamadığımız günlerden ve 3 kişinin bir araya gelip Allah'tan, Kuran'dan konuşamadığı zamanlardan, başörtülü kızlarımızın okulların kapılarından çevrildiği, ikna odalarında ağladığı yıllardan, toplantılardan kovulan bayan öğretmenlerin acı dolu hatıralarından ve buna benzer pek çok olaydan geçtik.


‘MİLLET, OYUNLARI FARK ETTİ’


O dönemleri nasıl atlatacağımızı kara kara düşünürken milletimiz yaptığı hataları anlamaya başladı. Üzerinde oynanan oyunları fark etti. Ve küllerimizden yeniden doğmaya başladık. İçimizdeki düşmanlarımızı gördük, onlara artık durun dedik. Kendi aramızda sevgi ve muhabbet bağlarımızı yeniden inşa etmeye başladık, toparlandık.


Bir zamanlar birbirimizden ayrı ayrı gruplar halinde kendi çapımızda faaliyetlerle dinimize, devletimize, milletimize hizmetlerimizi yürütmeye çalıştık. Fakat bir süre sonra bunlar bize yeterli olmamaya başladı. Daha büyük işler yapmak zorunda olduğumuzun farkına vardık. ‘Bir olalım, birlik olalım, hepimiz müslümanız neden birlikte çalışmayalım  ki’ demeye başladık elhamdülillah.


‘BİRLİKTEN NİSA PLATFORMU DOĞDU’


İşte, Çorum’da da bu aşamaya geldik aynı yolda ilerleyen Kadın Sivil Toplum Kuruluşları artık birlikte daha büyük işler başarırız dedik ve 2015 yılı Mart ayında Nisa Kültür Platformu’nu kurduk.


İlk önce kahvaltı programları ile birbirimizi yakından tanıdık, bu birlikteliğin zevkini, hazzını, mutluluğunu yaşadık. Zamanla artık birlikte çalışmalar yapalım dedik. Ailelerimizi, gençliğimizi, toplumumuzu tehdit eden konulara el attık. Evlerimizin baş köşelerinde duran yanlış kullanımından dolayı ailelerimizi, gençliğimizi tehdit eden televizyon programlarını protesto eylemi yaptık, imza kampanyası düzenledik ve topladığımız imzaları RTÜK’e ulaştırdık. Daha sonra ‘yediklerinize, içtiklerinize dikkat edin’ diyen bir dine mensup olarak bu konuya el attık, ‘Helal Gıda Seminerleri’ düzenledik. Bu seminerleri okullarımızda ve kültür merkezlerimizde zaman zaman devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bugünkü buluşmamızın amacı ise Madaya’dakiMüslüman  kardeşlerimize yardım etmek. Bu amaçla davetimize icabet edenlerden Allah razı olsun. Rabbim bütün İslam alemine birlik beraberlik içinde olmayı nasip etsin. Ülkemizin üzerinde bir kara bulut gibi dolaşan terör belasından bir an önce kurtulmayı bize nasip etsin. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekanları  cennet  olsun. Hepsine Allahtan Rahmet dilerken yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. İslam aleminin bugünkü haline gülen düşmanlarımız için yaşasın cehennem diyorum. Zafer İslam'ın olsun.”


KARA: ‘İSLÂM ÂLEMİNİN BİRLİĞE İHTİYACI VAR’


Vali Ahmet Kara’nın eşi Mesude Kara, İslâm dünyasının birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu söyledi.


Nisa Kültür Platformu’nun düzenlediği programda kürsüye gelen Mesude Kara, Çorumlu kadınları buluşturan platformun kurucularını tebrik ederek ‘takdire şayan bir çalışma’ sözleriyle değerlendirdi.


Konuşmasında terör olaylarında yaşamını yitiren şehitlere rahmet, ailelerine sabırlar dileyen Kara, gazilere ise acil şifalar temennisinde bulundu.


Kara, “28 Şubat sendromunu hep birlikte çok acı bir şekilde yaşadık. Şu anda geldiğimiz noktayı şükürle karşılıyoruz. Geçmişi unutmayıp ders almak lazım. Geleceğe dönük de birşeyler söylemeliyiz. Sadece Türkiye’nin değil, tüm İslâm âleminin üzerinde oyunlar oynanıyor. Bölgemizdeki komşularımızın hepsi savaş halinde ve ne yazık ki hepimizin şahit olduğu üzere Müslüman, Müslümanı öldürüyor. Dönüp Hristiyan dünyasına baktığımızda onların birbirleriyle hiç savaşmadıklarını görüyoruz. Tüm İslâm aleminin bu platformda olduğu gibi bir araya gelmelerini, birlik ve beraberlik içinde olmalarını diliyorum. Çorum’daki bu çalışmanın, Türkiye çapında ve İslâm alemine örnek olmasını temenni ediyorum. İnşaallah İslâm dünyasının aklı başına gelir ve kendi içindeki bu didişmeyi bırakır diye umut ediyorum” diye konuştu.


KÜLCÜ: ‘MAZLUMLARIN YEGANE ÜMİDİ TÜRKİYE’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Türkiye’nin dünyanın dört bir yanındaki mazlum milletlerin yegane ümidi konumunda olduğunu söyledi.


Suriye’nin Madaya şehrindeki mazlum Müslümanlar yararına düzenlenen programda konuşan Hatice Külcü, yeni Türkiye’nin en büyük dayanağının milli birlik ve beraberlik olduğunu vurguladı.


Nisa Kültür Platformu’nca düzenlenen programda 28 Şubat’la ilgili düşüncelerini de dile getiren Külcü, şöyle konuştu:


“Bu buluşma, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin fotoğrafı. Eski Türkiye’nin özlediği, yeni Türkiye’nin umutla beslediği topluluk, işte bu topluluk diye düşünüyorum. Evvelden şuculuk, buculuk teraneleriyle bir araya gelemeyen kardeşlerimiz birlik ve beraberlikle örnek bir tablo ortaya koyuyor. Bu platformu kuran ve burada görev alanları şahsım ve tüm Çorumlu kadınlar adına kutluyor ve teşekkür ediyorum.


Ülkemiz ciddi bir dönemeçten geçti. 28 Şubat darbesinin yaşandığı acı günlerin ardından bu sürece karşı mücadele veren rahmetlik Erbakan Hocamızı da anmadan geçemeyeceğim. Onun mücadelesinin, dik duruşunun, gayretinin semeresini yeni Türkiye olarak veriyoruz. O günün acıları hafızamızda yaşıyor. Buna rağmen acıların rövanşını alma niyetinde asla değiliz, birlik ve beraberlik içinde Türkiye için çalışıyoruz. Ayrılıkları bir kenara itip mazlumların ümidi olan yeni Türkiye için daha büyük düşünmeliyiz. Dünya kadınlarının umudu da sizlersiniz. Türk kadını güçlüdür, her zaman eşinin yanında, cephede ve idarenin yanındadır. Bu doğrultuda acılardan ders alıp yeni Türkiye’yi geleceğe en iyi şekilde taşıma gayretinde olmalıyız.


Çorumlu kadınlar Türkiye’ye, dünyaya örnek olacak. Çünkü dünyanın sizler gibi yüreği mazlumlar için atan kadınlara, analara ihtiyacı var. Bu buluşmada emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.”


Külcü, ayrıca terör saldırılarında şehit olanlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.


Program, yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen sunumlarla devam etti.

 

Son Güncelleme: 29.02.2016 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.