Öğrencilerin konuğu Kaymakam oldu

Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL)’nin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 2. döneminde...

06 Mart 2015 Cuma 10:05
 Öğrencilerin konuğu Kaymakam oldu


Laçin Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL)’nin 2014-2015 eğitim-öğretim yılı 2. döneminde gerçekleştirmeyi planladığı ‘Kariyer Günleri’ etkinliğinin ilk konuğu Laçin İlçe Kaymakamı Mehmet Erhan oldu.


Okul idaresinden yapılan açıklamaya göre, programın açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Muzaffer Çelik, okulu ve ilçey tanıtmak, eğitim kalitesini ve başarıyı artırmak, öğrencileri hayata hazırlamak ve etkin bir şekilde yer almalarını sağlamak amacı ile sosyal ve kültürel alanda bir dizi etkinlik planladıklarını, bu çerçevede daha önce Gökgözler Köyü Ortaokulu ve Muhtarlığını, ilçedeki Hasta ve Yaşlı Bakım Merkezi’ni ziyaret ettiklerini söyledi. Bu ay içinde Çanakkale şehitlerini anma, çiğdem gezdirme ve Nevruz kutlama etkinlikleri yapacaklarını da belirten Çelik, “Kariyer Günleri ile öğrencilerimize sosyal hayatta sıklıkla karşılaşacağımız meslek dallarını tanıtmayı amaçladık. YGS öncesinde 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin moral ve motivasyonunu artırmak için de İlçe Kaymakamımız Mehmet Erhan’ı ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.


Kariyer Günleri sohbetine kendini tanıtarak başlayan İlçe Kaymakamı Mehmet Erhan, okul hayatından ve mesleğe yönelmesindeki etkenlerden bahseetti.


2013 yılından bu yana Laçin Kaymakamlığını yürüttüğünü söyleyen Erhan, İngiltere'de yaptığı yüksek lisans döneminin hayatının önemli bir dönüm noktası olduğunu ve insanı, dünyayı tanıması hatta kendini aşması açısından faydalı olduğunu, bu dönemde değişik ülkelere gittiğini, mesleki kariyerinde ve hayatında tecrübe olduğunu söyledi.


Bir öğrencinin, ‘Zorluk karşısında görevinden ayrılmayı düşünüp düşünmediğini’ sorması üzerine Kaymakam Erhan, her mesleğin zorluklarının ve sıkıntılarının olduğunu, bunları aşmak için sabırlı ve gayretli olmak gerektiğini ve hayatın kendisinin bir mücadele olduğunu dile getirdi.


Program sonunda YGS’ye girecek öğrencilere başarıları dileklerini ileten Kaymakam Erhan, öğrencilerden çok çalışmalarını, geleceğin yöneticilerinin kendileri olacağını, bu yüzden vatanına, milletine, bayrağına ve ailesine bağlı sağlam karakterde milli ve manevi değerlerini benimsemiş gençler olmalarını ama mutlak surette üniversite okumalarını söyledi.


Öğrenciler, programa katılımı ve paylaştığı bilgiler için Kaymakam Mehmet Erhan’a teşekkür ettiler.



Son Güncelleme: 06.03.2015 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.