'okul müdürlerine yoklama ayıbı'

Özgür Eğitim-sen Serdar Efe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninde Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü günümüze yakışmayan bir uygulamaya imza atıldığını belirtti.

27 Nisan 2016 Çarşamba 11:15
'okul müdürlerine yoklama ayıbı'

Özgür Eğitim-sen Serdar Efe,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninde Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü günümüze yakışmayan bir uygulamaya imza atıldığını belirtti.

Anıttaki tören öncesi Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen bir  memur elindeki listeye törene gelen İlkokul ve Ortaokul müdürlerini işaretlediğini ifade eden Efe, “Bu uygulama, hem Çorum Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte çalıştığı okul müdürlerine güvenmediğini göstermiş hem de bu güvensizliği, yoklama listesiyle okul müdürlerine hissettirip onları aşağılamıştır.”dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Efe, şunları dile getirdi;

“ İlk ve ortaokul müdürlerine yönelik bu olumsuz yaklaşım onların çalışma azimlerini köreltecek, Milli Eğitim Müdürlüğüne olan inançlarını törpüleyecek, güvenlerini zedeleyecektir. Bu uygulamaya maruz kalan okul müdürleri belki istemeden de olsa bunu yönettikleri kurumların öğretmen, memur ve öğrencilerine yansıtacaklardır.

 Olaya biraz ironiyle yaklaşarak Çorum Milli Eğitim Müdürlüğüne sormak istiyoruz:

-İlerideki törenlerde bu işi abartıp isim isim sesli yoklama almayı da düşünüyor musunuz?

-Törene geç kalanları geç kağıdı almak için Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderecek misiniz?

-Tören öncesi müdürlere kılık- kıyafet, saç- sakal ve tırnak kontrolü de yapacak mısınız?

-Törene geç gelen veya gelmeyenleri tek ayak üstünde mi bekleteceksiniz?


Bu kadar da olmaz diyemiyoruz çünkü maalesef yaptıklarınız yapacaklarınız konusunda bizi endişelendiriyor.


Gerek okul müdürlerinin  gerekse öğretmenlerin bu şekilde kaba bir yoklamaya ihtiyaç olmadan görevlerini  yaptıklarına ve yapacaklarına inanıyoruz. Güven esasına dayanmayan bir ilişkinin sağlıksız olacağını düşünüyoruz.


Özgür Eğitim – Sen olarak camiamızı aşağılayan bu ve benzeri uygulamaları kınıyor, tekrarlanmamasını istiyoruz. “

 

Son Güncelleme: 27.04.2016 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rifat Rahmi Soyock 2016-04-27 12:18:31

Ben tiyatroda yapılan okul etkinliklerinden gitmesinler diye binasının kapısını kilitleten Milli Eğitim müdürleri gördüm.

Avatar
Lokman orskaya 2016-04-30 10:50:31

Serdar hoca.. zihniyet bu ..ileride lazım olur diye bir çetere tutuyorlar.. yaramaz için de lazım olabilir korunmak içinde lazım olabilir.. ne hakkı... ne güveni ... ne saygısı... amaca bakınca her şey görülüyor. .. lazım olur laziiiimmmm.. nolurrrrr noollmmaazzzzź