Okuma salonları kapatılmasın

Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması için hazırlanan kanun taslağına tepkiler dinmek bilmiyor.

18 Kasım 2013 Pazartesi 23:59
 Okuma salonları kapatılmasın


Dershane ve etüt merkezlerinin kapatılması için hazırlanan kanun taslağına tepkiler dinmek bilmiyor. Çorum Gök Kuşağı Okuma Salonları öğrencileri ile velileri de taslağa tepki gösterdi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın taslak bir metin ile kaldırılması için çalışma başlattığı dershane ve okuma salonları için okuma salonları önüne toplanan öğrenciler ve aileleri taslağa tepki göstererek hükumetin vazgeçmesini istedi. Ellerine pankart alarak öğrenim gördükleri okuma salonunun önüne gelen onlarca öğrenci ''Hayallerimizi enkaza dönüştürme, okuma salonumu kapatırsan hayatım biter, okuma salonu bitecek umudumuz tükenecek'' yazılı pankartlarla taslağa tepki gösterdi.

Taslağı haber alan velilerde soluğu okuma salonunun önünde aldı. Yapılan uygulamanın üzücü olduğunu ifade eden aileler, ''Çocuklarımız bu eğitim kurumları sayesinde sokaklardan uzak tutuyoruz. Bunlar kaldırılırsa sokaklara sokaklarda olurlar ''diyerek taslaktan vazgeçilmesini istedi. 

Çocuğu okuma salonlarında eğitim alan Özlem Kaplan isimli veli de taslağa tepki göstererek ''Biz okuma salonlarının kapanmasıyla ilgili buradayız, toplandık. Bizim gibi maddi imkanları olmayan ailelere çok büyük bir önem ve destek oluyor. Gerek rehberlik gerek ahlaki durumda, çocuklarımız bu tür okuma salonlarının kapanması dahilinde muhtemelen herhangi bir eğitim desteği alamayacaklar. Bunu kaybetmek istemiyoruz. Ayrıca pisikolojik ve rehberlik olarak da destek alamayacaklar. Biz aileler olarak gerekli bütün destekleri alıyoruz. Benim kızım 3 yıldır okuma salonuna devam ediyor. Ve bu sayede derslerindeki başarısı da muhakkak ki arttı. Bu kurumların kapanmamasını devlet büyüklerinden rica ediyoruz.'' dedi. 

Bir diğer öğrenci velisi Lütfiye Karataş da okuma salonlarının kapatılmasını istemediklerini belirtti. Nedenini anlatan Karataş şunları ifade etti: ''Çocuklarımıza burada her türlü destek sağlanabiliyor maddi ve manevi, okul konuların da da öyle çok destekleyici oluyor. Bizim yetersiz kalıp anlamadığımız konuları Allah razı olsun hocalarımız destek veriyorlar. ''diye konuştu. 

Okuma salonlarında eğitimini tamamlayan Sefa Doğan ise 2 yıl okuma salonuna gittiğini ve çok faydasını gördüğünü bunun gerek derslerinde gerekse özel hayatında olduğunu dile getirdi. Doğan ''Öğretmenlerimiz sadece öğretmen değil ideollerimiz de oldu. Eğer ben şuanda istediğim okula gidiyorsam, ben şuan da istediğim yerlerdeysem, bu okuma salonlarının sayesinde ve benden sonra daha birçok arkadaşımında böyle okuma salonlarında benim gibi eğitim almasını isterim. Bu kurumlar kapatılmamalıdır. Okulda anlamadığımız bir konu olursa eksik olursa buralarda tamamlıyoruz.''

Gökkuşağı Okuma Salonları Müdürü Yusuf Er de bugün itibari ile altı okuma salonunda maddi imkanları kısıtlı olan yaklaşık bin öğrenciye eğitim-öğretim ve etkin rehberlik hizmeti verdiklerini ifade etti. Kısıtlı ve sınırlı imkanlarla hayata bir sıfır yenik başlayan çocukların hayal enkazları altında kaybolup gitmemesi için daha fazla çocuğa umut kapısı olabilme adına şubelerine yenilerini eklemenin plan ve projelerini yaptıklarını söyledi. ''Mili Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlandığını öne sürülen dershaneler, etüt merkezleri ve okuma salonlarını kapatmayı hedefleyen sözde kanun taslağı karşısında şok olduk'' diyen Er, Nabi Avcı'nın Eskişehir'de bir okuma salonun açılışında oradaki velilere hitaben söylediği ''Çocuklarınızı anne kucağı kadar sıcak olan bu tür kurumlara mutlaka gönderin'' sözlerini hatırlattı. Er, ''6-7 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen bakanın adeta kendi ifadeleri ile çelişmesi ve bugün ekranlardan okuma salonlarını da kapatacağız demesi ne kadar da manidar. Ayrıca Doğu'da PKK'nın okuma salonları ve etüt merkezlerinden ne kadar rahatsız olduğu ve hatta molotoflu, bombalı saldırılar düzenlediği bilindiği halde okuma salonlarının kapatılması ile Milli Eğitim, hem anne babalar için hem de okuma salonlarına giden çocukları için bunda nasıl bir fayda sağlamayı öngörüyor. Üstelik doğu ve güneydoğudaki okuma salonlarının öğrencilerin terör örgütüne kaymasını engellediği herkes tarafından açık ve net olarak bilinmesine rağmen bugün dershaneler de, etüt merkezleri de, okuma salonları da bir ihtiyacın sonunda ortaya çıkmış kurumlar olup, ihtiyaç devam ettiği sürece bu kurumlar da devam edecektir. İyi imkanlardan yararlanan öğrenciler özel okullardan veya bir kısmı özel dersler alarak gereksinimlerini karşılarken aynı şartlara ve imkanlara sahip olamayan öğrenciler ihtiyaçlarını nereden karşılayacak. Ayrıca okulunu bitirerek örgün eğitimin tamamen dışına çıkmış öğrenciler sınavlara nasıl ve hangi imkanlarla hazırlanacak. Dershaneler,etüt merkezleri ve okuma salonları öğrencilere derslerindeki eksiklikleri tamamlamanın yanında onlara gelecekleriyle ilgili doğru kararlar verebilmeleri için rehberlik hizmetinde de bulunmaktadır.'' dedi.

Gerek 
Çorum ve bölgede gerekse doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde yaşayan çocukların umut kapısı dershaneler, etüt merkezleri ve okuma salonları olduğunu vurgulayan Er, ''Bu nedenlerle bu tür kurumların kapatılması eğitime büyük darbe vuracaktır. Gökkuşağı Okuma Salonları olarak devlet büyüklerimizden böylesine önemli ve hayati bir konunun, bir gece yarısı, oldu bitti ye getirilmeden, toplumdaki rahatsızlığı ve talepleri de dikkate alarak bir an evvel çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.''






(CİHAN)

Son Güncelleme: 19.11.2013 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.