OSB’ye iyi haber

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un sağlık sektöründe aranılan bir kent olacağını söyledi.

20 Şubat 2017 Pazartesi 18:42
 OSB’ye iyi haber


AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum’un sağlık sektöründe aranılan bir kent olacağını söyledi.

OSB’YE İYİ HABER


Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalarda çalışan personelin iş güvenliği, muayene ve kontrollerle ilgili Ankara’ya gitmek zorunda kaldığını belirten Ceylan, “Yeni hastanemizde bu hizmeti verelim. İnsanlar iş kazaları, muayene ve kontrollerle ilgili Ankara’ya giderek günlerce zaman ve iş kaybına uğramasın. Hastaneye böyle bir birim kurarsak bölgede tek olacağız.” Şeklinde konuştu.


15 BİN ANJİYO 874 AÇIK KALP AMELİYATI


Şehit Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 800 yataklı olmasına rağmen 1000 yatak kapasitesine yükselme alt yapısına sahip olduğunu belirten Ceylan, Kardiyovasküler Cerrahi Servisi’nin iki yıl önce açılmasına rağmen 15 bin anjiyo, 874 açık kalp ameliyatı yaptığını ifade etti.


İKİNCİ ANJİYO CİHAZI TAMAM


Yeni hastaneye ikinci anjiyo cihazını kazandırdıklarını aktaran Ceylan, “Çorum’da sevk oranını sıfırlayacağız. Bir yılda 120 bin Çorumlu Ankara’ya gitmeyecek. Başarılı bir ekibimiz var. İl Genel Meclisi Başkanımız mevcut hastanemizde anjiyo oldu. Rektörümüzün babası burada kalp ameliyatı geçirdi. Sağlık hizmetinin kalitesi artıyor. Son sistem cihazlarla hizmet verilecek. Hasta taşıma araçları, golf ambulansı, sedye taşıma aracı, elektrikli sandalyeler gibi yenilikler geliyor. Çorum sağlıkta tercih edilen il olacak. 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde tıp öğrencileri Çorum’a geliyor. Fen-Edebiyat Fakültesi binasında eğitime başlayacaklar. HİTÜ’nün akademik yıl açılışını da orada yapalım.”dedi.


KAMPÜSLERDE SON DURUM


Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü’nün yüzde 60-65 oranında tamamlandığını, Güney Kampüsü’nün sağlıkla ilgili fakültelerin yer alacağı sağlık kampüsü olacağını hatırlatan Ceylan, “Mevcut hastanemizde günde 5 bin hasta muayene oluyor. Aynı binada 20 bin kişi bulunuyor. Hastane yönetimini tebrik ediyorum. Alaca’nın nüfusu kadar olan bir hastane en az vukuatın yaşandığı bir sağlık kurumu. Yeni hastanemize ise iki Bayburt nüfusu kadar insan giriş-çıkış yapacak. Maliyeti 2015 milyon lira. Donatımı ile birlikte yatırımın maliyeti yaklaşık 500 milyon lirayı bulacak.” diye konuştu.


NÜFUS ARTIŞI UMUTLANDIRDI


Çorum’un göç veren bir şehirken nüfusunun 527 binden 529 bine yükseldiğini belirten Ceylan, şöyle devam etti; “Nüfusumuz uzunca bir zamandan sonra iki bin arttı. Nüfus artışı psikolojik eşik oldu. Çorum için bundan sonra olumlu bir başlangıç olacak. Çorum eğitim, kültür, sağlık ve her alanda yaşanılabilir bir kenttir.” dedi.


Son Güncelleme: 20.02.2017 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.