Osman Şahbaz'dan şehitlere dua

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK Türkiye - Macaristan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz, geçtiğimiz Cumartesi günü 14 askerin şehit olduğu hain terör saldırısının meydana geldiği otobüs durağını ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okudu.

22 Aralık 2016 Perşembe 10:30
Osman Şahbaz'dan şehitlere dua

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK Türkiye - Macaristan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz, geçtiğimiz Cumartesi günü 14 askerin şehit olduğu hain terör saldırısının meydana geldiği otobüs durağını ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okudu. Sonrasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyarette Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve Kayseri'nin Macar kardeş şehri Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos telefonla arayarak üzüntülerini ifade ederek başsağlığı dileğinde bulundular.


Kayseri Talas Bulvarı üzerinde 14 askerin şehit olduğu, 55 kişinin de yaralandığı terör saldırısının meydana geldiği otobüs durağına gelen Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve DEİK Türkiye - Macaristan İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz, burada şehitler için Kur'an'ı Kerim okuyarak dua etti. Sonrasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ziyarette Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve Kayseri'nin Macar kardeş şehri Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos telefonla arayarak üzüntülerini ifade ederek başsağlığı dileğinde bulundular.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i makamında ziyaret ederek, yaşanılan menfur hain terör saldırısından ötürü  üzüntülerini belirten Osman Şahbaz başsağlığı dileyerek, '' Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu olarak huzur kenti olan Kayseri'de Cumartesi günü haince ve kahpece Mehmetciğimizi ve milletimizi hedef alan hain terör eylemini nefretle kınıyorum. Hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'dan rahmet, gazi kardeşlerimize acil şifa diliyorum. Milletimizin ve Kayserimizin başı sağolsun'' dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, '' Dost acı günde belli olur, Yüce Rabbim bir kez daha bu tür bir acıyı milletimize yaşatmasın. Kayseri hayırseverler şehir, sanayi şehri diye bilinir ama aynı zamanda da şehitler şehridir. 1865 Kırım Harbi'nden bu yana şehit sayımız 2 300'ü geçmiştir'' diye konuştu.


Sonrasında Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i telefonla arayarak üzüntülerini ve tüm Kayseri halkına başsağlığı dileklerini ifade etti. Türkiye'de en sevdiğim şehirlerin başında Kayseri geliyor. Bu hain terör saldırısını nefretle kınıyorum. Macaristan Devleti ve Büyükelçiliğimiz sizin yanınızdadır. Bir ihtiyacınız varsa her türlü yardım ve katkıyı vermeye hazırız. Avrupa'nın güvenliği Türkiye'nin istikrarına 
bağlıdır. Türkiye'nin istikrarının sarsılması Avrupa'nın  güvenliğinin de sarsılmasına neden olabilir. En kısa zamanda Kayseri'yi ve sizleri ziyaret edeceğim. Fahri Konsolosumuz ve değerli dostum Osman Şahbaz'ın özverili katkılarına da ayrıca teşekkür ederim'' şeklinde konuştu.

Akabinde Kayseri'nin Macar kardeş şehri Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos telefonla arayarak üzüntülerini ifade etti. Başsağlığı dileğinde bulunarak, haberi televizyondan işittiğimde çok büyük üzüntü duydum. Benim Kayseri'de çok güzel hatıralarım var. Daha önce gezdiğim, gördüğüm tarihi şehirde birçok güzel hatıram gözümün önünden bir anda film şeridi gibi akıp geçti. Ben Kayseri'den birçok şey öğrendim. Miskolc olarak her türlü insani yardımı yapmaya hazırız. Hastalarınızı  ve yararılarınızı rehabilite etmek için Miskolc'e davet ediyorum. Şayet doktor ihtiyacı varsa doktor da yollayabiliriz. Ayrıca siz sayın Başkanımızı da Macaristan'a kardeş şehriniz Miskolc'e en kısa zamanda davet ediyorum'' dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'de, ''Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve Kayseri'nin Macar kardeş şehri Miskolc Belediye Başkanı Dr. Kriza Ákos'un telefonla aramalarından duyduğu memnuniyeti ve teşekkürü ifade edip, dost acı günde belli olur diyerek, '' Böyle acı bir günde uzaklardan bir dost sesini duymak bir nebze de olsun acımızı hafifleştirmiştir. Bu badireleri en kısa zamanda atlatırız ve saldırılar amacına ulaşamayacaktır İnşallah. Teröre karşı yılmadan ve yorulmadan mücadele ederken hizmet ve çalışmalarımızı da aksatmadan sürdürüyoruz. Dost kardeş şehrimizden hoş bir sedayı duymaktan bahtiyarım'' dedi.




Son Güncelleme: 22.12.2016 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet K. Eral 2016-12-22 14:09:56

Maşallah, güzel ülkem nerelerden şimdi bu örnek hale geldi çok şükür.
Ayrıca Sayın Konsolos Osman Şahbaz Beye de teşekkürler,
Ahmet K. Eral

Avatar
Yakup Salihli 2016-12-22 16:11:02

böyle zor günümüzde birlik ve beraberliğimize destek veren macar konsolosu sayın osman şahbaz beye sonsuz teşekkürler,

saygılar,
yakup salihli

Avatar
Mahmut Çarşıbaşı 2016-12-23 11:23:58

Dost Macarlara ve sayın Konsolosumuz Osman Şahbaz beye teşekkürler
Mahmut Çarşıbaşı

Avatar
Fatma Dizer 2016-12-25 13:38:13

allah bir daha böyle fecaatı bizlere göstermesin.
hainler, kahpeler size bu ülkede ''lokma'' yok!
konsolosumuz sayın osman şahbaz beye de ayrıca çok teşekkürler, saygılar.
fatma dizdar - izmir

Avatar
Hatice Özhasekiler 2017-01-08 18:34:29

Değerli Kayserili hemşerimiz,
Sayın Başkonsolos Osman Şahbaz Beyin aktif başarılı güzel çalışmalarını mutlulukla takip ediyor, kendilerini takdir ve tebrik ediyorum.
Kendilerini daha güzel mevkilerde göreceğimize inanıyorum.
Sevgiler ve esenlikler,
Hatice Özhasekiler

Avatar
Hilmi Akça 2017-05-20 01:14:02

Değerli Osman abi, Macaristan'da bizlere abilik, babalık edip, yardımlarını ve yol göstermelerini hiç unutmuyoruz.
Fedakarca abi olarak bizleri biraraya toplaman Budapeşte'de yaşadığımız en güzel zamanlardı.
Abi, şu alçak hain FETÖ yapıyı senin önceden görüp anladığın kadar şu Türkiye'de bizleri yönetenler ve milletimiz de bir anlayabilselerdi yaşadığımız acıları hiç yaşamazdık. Bu kadar ileriyi görmeni çok takdir etmişimdir.
Allah senden razı olsun Osman abi. Macaristan'ın abisi....
Sen benim en büyük idolüm ve takip ettiğim kişisin.
Saygılar abi,
Hilmi Akça / İzmit

Avatar
Sibel B. Balkan 2016-12-22 18:04:36

Şehitlerimize Allah'dan rahmet diliyorum,
Sayın Osman Şahbaz beye de bu güzel davranışından dolayı teşekkür ve saygılar, sevgiler
Sibel Banu Balkan

Avatar
Mustafa Çelebi 2016-12-23 07:53:24

Şehitlerimize Mevla'm rahmet etsin, Sayın Konsolos size de teşekkürler,
Mustafa Çelebi / Ankara