‘Referandum Türkiye için bir dönüm noktası’

AK Parti Teşkilat Bakan Yardımcısı Murat Yıldırım, yapılacak olan anayasa referandumunun Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

20 Ocak 2017 Cuma 16:29
‘Referandum Türkiye için bir dönüm noktası’


AK Parti Teşkilat Bakan Yardımcısı Murat Yıldırım, yapılacak olan anayasa referandumunun Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.


Murat Yıldırım, beraberinde AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve Teşkilat Başkanı Murat Günay, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Eyüp Arslan ile Sungurlu’ya gelerek İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada partililere seslenen Yıldırım, TBMM Genel Kurulunda ikinci tur görüşmeleri yapılan anayasa değişikliği teklifinin Meclis’ten geçeceğine inandığını söyledi.


Türkiye’nin önünde bir referandum sürecinin olduğunu ifade eden Yıldırım, “Rehavete gerek yok. Şuanda 15 Temmuz’daki gibi, canımızla, kanımızla malımızla nasıl tavır koyduksak, bu referandumda öyle çalışacağız. Referandum o kadar önemli ki, Türkiye için bir dönüm noktası olacak. Bir istiklal ve istikbal mücadelesi olacak. Gerek 8 yaşındaki çocuklarımız gerekse 80 yaşındaki dedelerimiz de bu mücadelenin içinde olacak.” dedi.


Türkiye’nin insanlığın, İslam’ın ve dünyanın son kalesi olduğunu vurgulayan Murat Yıldırım, “ Bunlar Türkiye’yi düşürürlerse her şey kolay olacak. Ama Türk milleti bunu 15 Temmuz’da fark etti. Bütün hücreleriyle buna tavır koydu. Bundan sonra da gereğini yapacaktır. Eğer AK Parti iktidarı ve teşkilatları olmasaydı, sağduyulu milletimiz olmasaydı ve kendini orta koymasaydı durum çok farklı olurdu. Belki Türkiye işgal altında olurdu.


“MİLLETÇİ HAREKET PARTİSİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM”


Ben buradan Milletçi Hareket Partisi, hem genel başkanına hem karar verenlere teşekkür ediyorum. Devletin ve milletin yanında oldular. Bu bir fırsattır. Biz de bu fırsatı değerlendirerek milletimiz için gerekeni yapmak durumundayız. Biz nefesimizin yettiği takatimizin düştüğü son ana kadar kime ulaşmamız gerekiyorsa ulaşmak zorundayız. Bu bir vebaldir. Biz inancımız gereği olarak bizler millete söz verdik. Bu sözümüzü tutmak zorundayız. Ben en iyisini yapacağınıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.


Türkiye’nin bir savaşın içinde olduğunun altını çizen Yıldırım, “Biz açıkça savaştayız. Suriye’de Fırat Kalkanı operasyonunda yiğitlerimiz savaşıyor, şehit oluyor. Yedi düvele karşı savaşıyoruz. DEAŞ’ın, PYD’nin ve FETÖ’nün arkasında kim var? Üçü de birbirinden farklı değil. Biz bunları besleyenlere karşı mücadele etmek zorundayız. Sizler üzerinize düşeni burada yapacaksınız. Sorumluluklarınızı yerine getireceksiniz. Getirmezseniz vebalini siz ödersiniz.


Referandumda sandıklara sahip çıkmamız gerekiyor. Sabah okul açılır açılmaz sandıklarınızın başında olun ve tutanaklar imzalanana kadar da ayrılmayın.  15 Temmuzdaki gibi bir olacağız. Sağcı, solcu, Alevi, Kürt demeden bir olup bu referandumda da birlik olmamız gerekiyor. Bu bir memleket meselesidir. Referandum istemeyenler ‘Nasıl olsa on yılda bir biz sistem değişikliğini ihtilal yaparak yapıyoruz’ diye düşünüyorlar. Bunlara fırsat vermememiz gerekiyor. 10 yılda bir Türkiye’nin kaderini değiştiremeyecekler. Millet artık tek yumruk olacak.” diye konuştu.


“REFERANDUM İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK” 


AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ’da konuşmasında, İl başkanlığına geleli üç ay gibi bir süre olduğunu belirterek, bu süreçte teşkilatlarda ciddi anlamda bir toparlanma sağladıklarını söyledi.


Referandumla ilgili yapılması gereken çalışmaları tamamladıklarını anlatan Karadağ, “İl Seçim Koordinasyon Merkezimizi oluşturduk. Teşkilatlarımıza gerekli bilgileri verdik. Üye güncellemelerimizi yaptık. Sandık kurullarımızı oluşturduk. İhtiyaç duyulması halinde ilçelerimize destek verebilecek eğitimli kadrolarımız hazır. Göndermeye hazırız.” dedi.


Mehmet Karadağ, Sungurlu İlçe Teşkilatının yer sorununu en kısa sürede çözeceklerini de sözlerine ekledi.


 

Son Güncelleme: 20.01.2017 19:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.