Referanduma tepkiler

IKY'nin referandum planına tepkiler

20 Eylül 2017 Çarşamba 11:31
Referanduma tepkiler

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı Irak Kürt Yönetimi tarafından yapılması planlanan referandumun bölgede tansiyonu yükselttiğini bildirdi.

Referandumun bölgede sadece İsrail tarafından desteklenmesinin dikkat çekici olduğunu belirten Saatcı,"Bölgede yeni bir paylaşım savaşının doğrudan ve vekil örgütler eliyle yürütüldüğü bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç neticesinde bölge kan gölüne dönmüş durumda. Küresel emperyalizmin ABD’sinden Rusya’sına asker bulundurduğu Irak ve Suriye’deki istikrarsız ortamın yeni bir bölünme ve olası bir savaşla daha da istikrarsızlaşacağı, bunun da öncelikle emperyalizme ve onun ileri karakolu olan Siyonist İsrail’e yarayacağı bir gerçek.” dedi.

Saatcı, açıklamasının sonunda,  Irak Kürt Yönetimi dahil tüm İslam ülkelerinin emperyalizmin kıskacından kurtularak kendi aralarında istişare ve güç birliği yapmalarının önemine işaret etti.

İSBİR’DEN AÇIKLAMA


Ortaköy Belediye Başkanı Taner isbir de yaptığı açıklamada, Kuzey Irak’ta yapılacak referandumun asla kabul edilemez olduğunu belirterek, “Adaletimiz böylesi başıboş davranışların önüne geçecek kadar sert, kılıcımız da bir o kadar keskindir.” dedi.






Son Güncelleme: 20.09.2017 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.