Saat Kulesi’nde coşkulu kutlama

27. Ahilik Haftası, bugün düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

25 Eylül 2014 Perşembe 15:59
 Saat Kulesi’nde coşkulu kutlama


27. Ahilik Haftası, bugün düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Ahilik Haftası kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Çorum Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği  yöneticileri, esnaf odası başkanlarının katıldığı törende CHP İl Başkanı Cengiz Atlas da hazır bulundu.


ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ve bazı oda başkanları Anıt’taki törenin ardından Vali Sabri Başköy'ü makamında ziyaret ederek çiçek takdim etti.


Ziyarette ÇESOB Başkanı YKılıç, Ahilik kavramının önemine değinerek, ahiliğin değerlerini yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.


Vali Sabri Başköy de, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, meslek odalarının varlığının vazgeçilmez olduğunu söyledi.


Başköy, esnaf arasındaki yardımlaşma, kaynaşma ve paylaşmanın önemine değinerek esnafın Ahilik Haftası'nı kutladı.


Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ahilik Haftası kutlamalarını ziyaretlerin ardından Hürriyet Parkı’ndaki renkli etkinlikle sürdürdü.


Saat Kulesi Meydanı'nda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcıları Hamdi Bolat, Fikret Zaman ve Ali Deniz Sürmeli,  Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, İl Müftüsü Mehmet Aşık, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, , Yılın Ahisi Yılmaz Dolu, oda başkanları, esnaf temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Vali Yardımcısı Fikret Zaman, açılış konuşmasını ise, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç yaptı.


ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, Ahi kelimesinin Arapça 'Kardeş', Türkçe  ‘eli açık, cömert olan kişi’ anlamına geldiğini belirterek, Ahilik kültürünün köklerinin yaklaşık binlerce yıl öncesine dayandığını, bugün faaliyetlerini sürdüren oda, birlik, federasyon ve konfederasyonların da Ahilik kültürünün bir devamı olduğunu söyledi.


Vali Yardımcısı Fikret Zaman da milletlerin ve toplumların geçmişlerine, tarihine sahip çıktıkça gelişeceğini vurgulayarak,  Ahiliğin de tarihimizde  önemli değerler zinciri olduğunu vurguladı. Zaman, "Ahilik, kardeşlik, beraberlik, mutluluk demektir. Böyle değerlerimize sahip çıkmalıyız. Çorum bu değerlerine çok iyi sahip çıkmaktadır” diye konuştu.


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise, Ahilik kültürünün ve ruhunun tarihi köklerimizden geldiğini ve ebediyete kadar yaşatılması gerektiğini vurguladı. Göreve geldikleri günden bu zamana kadar esnafla uyum içinde çalıştıklarını dile getiren Candan, bundan sonraki dönemde de işbirliği içinde esnafa hizmet edileceğini kaydetti.


YILIN AHİSİ’NE ÖDÜL


Programda daha sonra, Yılın Ahi’si seçilen Yılmaz Dolu’ya ödülünü Vali Yardımcısı Fikret Zaman verdi.


Kutlamalar,  Hasan Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları  Ekibi ile Çorum Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile renklendi. Halkoyunları ve Mehteran’ın mini konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.


SERGİ VE AHİ PİLAVI


Ahilik Haftası nedeniyle okullar arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de hediyeler verildi. Nostalji dolu esnaf sergisi ise programın dikkat çeken başka bir etkinliğiydi. Davetliler stantları tek tek gezdi.


Programın sonunda vatandaşlara Ahi Sofrasından pilav ve şerbet ikram edildi.





Son Güncelleme: 26.09.2014 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adınız Soyadınız 2014-09-26 10:21:09

hani nerde fotoğraf galerisine gidecek buton?