Salim Uslu’dan Ulu Camii’ne Kabe örtüsü

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, umre dönüşü getirdiği değerli bir hediyeyi, Ulu Camii’ne hediye etti.

05 Şubat 2016 Cuma 14:34
Salim Uslu’dan Ulu Camii’ne Kabe örtüsü

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, umre dönüşü getirdiği değerli bir hediyeyi, Ulu Camii’ne hediye etti. Müslümanların kıblesi olan Kabe’nin üzerinde bir yıl süreyle duran örtüden büyük bir parça getiren Uslu, cemaati de duygulandırdı. “Kabe’den örtü geldi, Nebi’den nisbet geldi” diyerek, Kabe örtüsünü ziyaret eden cemaat, Kabe örtüsünü tekbirlerle izledi.

Cuma namazı sonrasında düzenlenen teslim töreni, duygu dolu anlara sahne oldu. Dev çerçeve içerisinde üzerinde “Ya Hayyum, Ya Kayyum” yazısı bulunan Kabe örtüsü, Ulu Camii Başimam Hatibi Kur’a Hafız Mustafa Gökmen’e Salim Uslu tarafından takdim edildi. Teslim törenine Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, Müftü Dr. Ahmet Akın, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, çok sayıda bürokrat ve cami cemaati katıldı.

Ulu Cami'de cuma namazı sonrası düzenlenen törenle örtüyü teslim eden Salim Uslu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mekke'de Diyanet İşleri aracılığı ile örtü istedik. Daha küçük bir örtü geleceğini düşündüm. Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür ediyorum. Büyük dedem Seyfullah hoca Çorum'da imamdı. Bu toprağın çocuğu olarak onunda hayrına hediye etmiş olduk. Kâbe'yi görmek isteyen yürekler var, Kâbe'yi görüp te oraya hasret duyan yürekler var. Böylece bir nebze olsun yüreklere su serperse ne mutlu bizlere. İnsanlarda dua ederse bizlerde istifade ederiz." dedi.






Son Güncelleme: 05.02.2016 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vaahhh vah 2016-02-05 22:36:14

siyaset buyuk camilerde yapılır olmuş müftü bile buna alet olmuş yazııkk yazık