SES hatıra ormanı oluşturdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şubesi’nce Sosyal Sorumluluk...

19 Nisan 2015 Pazar 00:44
 SES hatıra ormanı oluşturdu


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şubesi’nce Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu.


SES Çorum Şubesi olarak emek ve demokrasi mücadelelerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de devam ettiklerini dile getiren Şube Başkanı Merter Kocatüfek, “Yaşamak bir ağaç gibi tek, hür ve bir orman gibi kardeşcesine.


Nazım Hikmet’ in şiirinde vurguladığı gibi bazen bir direnişin simgesidir ağaç, bazen ise kardeşliğin, dayanışmanın, özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolüdür. İnsanlık tarihi bazen birinci dünya savaşında olduğu gibi bir kişinin öldürülmesiyle, bazen ise gezi parkındaki gibi bir ağacın kesilmeye çalışması ile değişebilir.


Çevre bilinci, doğa, şehir planlaması gibi kavramların yoğunca tartışıldığı, geleceğimiz, sağlığımız dikkate alınmadan 'geleceğimiz' adına nükleer santrallerin temellerinin atıldığı, para uğruna derelerimizin satıldığı, ormanlarımızın katledildiği günümüz Türkiye'sinde  yeşile,  toprağa, havaya, suya karşı sorumluluğumuzu bir nebze de olsa yerine getirmek için dikdatörlüklere karşı isyanın vesilesi olan ağaçlarımıza teşekkür etmek için, 18 Nisan 2015 Cumartesi günü Kuşsaray köyünde, 2 Temmuz 1993’te Madımakta katledilen onur kurulu üyemiz Şair Doktor Behçet Aysan adına oluşturacağımız hatıra ormanımızın ilk fidanlarını diktik.


Fidanlarla birlikte güzel yarınlara karşı umutlarımızın da büyümesi dileğiyle.”




Son Güncelleme: 19.04.2015 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.