‘Şiddete karşı ihmalkâr davranılmasın’

Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı M. Fatih Gök, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık son bulmasını istediklerini belirterek, şiddete karşı ihmalkar davranılmaması ve önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

04 Mayıs 2017 Perşembe 15:40
 ‘Şiddete karşı ihmalkâr davranılmasın’


Türk Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı M. Fatih Gök, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artık son bulmasını istediklerini belirterek, şiddete karşı ihmalkar davranılmaması ve önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

Gök, “Son olarak Erol OLÇOK Eğitim ve Araştırma Hastanesinde arkadaşımız şiddete maruz uğrayarak darp edilmişlerdir. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Şifa bekleyen insanlara yardım eden çalışanlara şiddet uygulayanlar her şeyden önce tüm milletin sağlığının da bir numaralı düşmanlarıdır” diyerek, açıklamasında şunları ifade etti:

“B
ir hakim, bir savcı, suçluya verdiği cezadan dolayı şiddete maruz kalmıyorsa, yine bir kişi vergi borcunu öderken veya bankadan kredi çekerken banka çalışanına, vergi dairesi çalışanına şiddet uygulamıyorsa, biz sağlık çalışanları olarak da görevimizi yaparken darp edilmek, hakarete uğramak kesinlikle istemiyoruz.

Son olarak Erol OLÇOK Eğitim ve Araştırma Hastanesinde arkadaşımız şiddete maruz uğrayarak darp edilmişlerdir. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Şifa bekleyen insanlara yardım eden çalışanlara şiddet uygulayanlar her şeyden önce tüm milletin sağlığının da bir numaralı düşmanlarıdır. Hastayı hayatta tutabilmek için ne mücadeleler verdiğimizin farkında değilsiniz. Her gün o kaybetme korkusunu bizler fazlasıyla yaşıyor, derdinizle bizler de dertleniyoruz. Buna rağmen verdiğimiz emeği görmezden gelip, hakaret edip, şiddete ve darba başvuranlara sesleniyorum; artık yeter. Hakaret ettiniz, darp ettiniz, katlettiniz. Dokunma doktoruma, dokunma hemşireme, dokunma anneme, dokunma kardeşim.

Bu şiddet olayı ne yazık ki İlimizde yaşanan ilk olayda değildir. Daha öncede şiddet olayları meydana gelmiştir. Fakat yaşanan bu olaylara karşı yöneticilerin önlem almaması, çalışanların can güvenliği için yeteri kadar tedbirli davranılmaması bu konunu ihmal edilmesi nedeniyle, şiddet artarak devam etmektedir. Buradan bir kez daha yetkililerin dikkatini çekmek istiyor ve sağlık çalışanlara şiddete karşı önlem alın, çalışanlar rahat ve huzurlu bir şekilde hizmet üretsinler diyoruz. Ayrıca yalnızca hastanemizde değil tüm Türkiye’de sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi için yapılması gerekenler vardır. Sağlık çalışanına şiddet, kamu görevlisine darp olarak algılanıyor ve cezai yaptırımı az. Cezaların caydırıcı olması için TCK’da bir düzenleme yapılmalıdır. Sağlıkta şiddet sadece basit bir darp olmaktan çıkarılarak, kamu hizmetini engelleme, vatandaşın sağlık hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suçlarının da cezası olmalıdır.

Tutuklu yargılama gibi caydırıcılığı olan  unsurlar hayata geçirilmelidir. Bu konuda da artık sabrımız kalmamıştır. Bir an önce sağlık çalışanlarının şiddetin en aza indirilmesi adına bekledikleri çalışmalar hayata geçmelidir. Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır.  Güvenli çalışma sağlık çalışanlarının hakkıdır.  
Türk Sağlık-Sen olarak arkadaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun diyor, şiddeti uygulayanları kınıyor ve artık şiddet son bulsun diyoruz."


Son Güncelleme: 04.05.2017 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.