‘Sorumluluk almaktan kaçınmamalıyız’

Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, işyeri temsilcileri eğitiminin önemine dikkat çekerek, Osmancık, Sungurlu, İskilip ve son olarak Çorum Merkezde düzenledikleri İşyeri Temsilcileri Teşkilat Eğitimi Programının önemli olduğunu söyledi.

27 Aralık 2016 Salı 11:52
 ‘Sorumluluk almaktan kaçınmamalıyız’


Eğitim-Bir-Sen Çorum 1 Nolu Şube Başkanı Tahir Eşkil, işyeri temsilcileri eğitiminin önemine dikkat çekerek, Osmancık, Sungurlu, İskilip ve son olarak Çorum Merkezde düzenledikleri İşyeri Temsilcileri Teşkilat Eğitimi Programının önemli olduğunu söyledi.


Eşkil açıklamasında, “İçimize Yolculuk Hedefimizin Gereği” olarak teşkilat eğitimine önem ve ağırlık verdiklerini belirterek, “5. Olağan Genel Kurulumuzda ‘İşimize, İçimize ve Dışımıza Yolculuk” diyerek sözünü verdiğimiz çalışmaları büyük oranda yaptık. İşyeri temsilcileri eğitim programı da içimize yolculuğun önemli bir parçasıdır” dedi.


ADALETİN TEMİNİ İÇİN ÇALIŞACAK, ZALİMLERE TESLİM OLMAYACAĞIZ


Düşünen, üreten, ülkemizin ve insanlığın sorunlarını dert edinen insanların sorumluluk üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Eşkil, “Eğer huzur istiyorsak, herkesin hakkının, hukukun korunması için adım atmalı, elimizi taşın altına koymalı, mücadele etmeliyiz, yani adalet için, adaletin sağlanması için çaba harcamalıyız. Gücü elinde bulunduranların yeryüzünü, özellikle Orta Doğu coğrafyasını kan gölüne çevirdiği bir dönemde güce de, zalimlere de teslim olmayacağız. Vazifemizi yerine getirirken adalet ölçüleri dairesinden çıkmayacağız” şeklinde konuştu.


REHAVETE KAPILMADAN, CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ


Kamu görevlilerinin ve sendikal hareketin sorunlarını istişare edecek, ortak çözümler bulacak bir mekanizmayı oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Eşkil, şöyle konuştu:


“İşimize yolculuk hedefimizin gereği olarak, eğitime ilişkin hazırladığımız raporlar, yaptığımız araştırma ve yayınlar takdirle karşılanmaktadır. Hizmet sendikacılığının yanı sıra akademik sendikacılığı önemsiyoruz, bunun için çalışmalar yapıyoruz. Bize hız katan, destek veren, talep ve teklifleriyle azmimizi artıran teşkilatımızın, sizlerin varlığı, sözümüzü vadesinden önce yerine getirmemizi kolaylaştırmaktadır. Elde ettiğimiz kazanımlar, örgütlü mücadelemizin eseridir. Tarihi kazanımlarla taçlandırarak ulaştığımız bugünkü nokta, inanç, duygu ve gönül birliğiyle, birlikte yürüttüğümüz kararlı mücadelenin sonucudur. Hak ederek, ter akıtarak, birbirimize tutunarak geldiğimiz bu noktayı yeterli bulmuyoruz. Daha yapacağımız çok iş, çözmemiz, çözümüne katkıda bulunmamız gereken çok sorun var. Onun için rehavete kapılmadan, canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”


İşyeri Temsilcileri Teşkilat Eğitimi Programı kapsamında Çorum’da görevli tüm İşyeri Temsilcilerine “Sendikal Temsil ve Algı Yönetimi”, “Teşkilat Kültürü” ve “Kazanımlar” alanımda teşkilat eğitimi verildi. Eğitimler sonunda İşyeri Temsilcilerine “Katılım Belgesi” verildi.


İşyeri Temsilcilerine, “Sendikal Temsil ve Algı Yönetimi” eğitimini Osmancık İlçe Başkanı Kazım Sekili, “Teşkilat Kültürü” eğitimini Uğurludağ İlçe Başkanı Alpay Can ve “Kazanımlar” eğitimini Bayat İlçe Başkanı Fatih Niğar verdi.


Son Güncelleme: 27.12.2016 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın Serdar Kuru 2016-12-27 15:59:50

Algı Yönetimi son derece önemli ve gündemde olması gereken bir konu.Algı Yönetimi konusuna ilgi duyanların bu sayfayı incelemesini tavsiye ederim. https://www.facebook.com/algiyonetimi/
Sevgilerimle