Stad imarına yargı freni

Danıştay şehir stadı imar planının Çorum Idare Mahkemesi tarafından esastan görüşülmesine karar verdi.

07 Kasım 2016 Pazartesi 23:27
Stad imarına yargı freni


Danıştay şehir stadı imar planının Çorum İdare Mahkemesi tarafından esastan görüşülmesine karar verdi. Çorum Barosu Avukatlarından Teoman Şahin, yaptığı açıklamada şöyle dedi;

"Bilindiği gibi bugünkü şehir stadının olduğu yer Çorum belediyesinde İmara açılmış ve ihale edilmiş ve tarafımızca her iki durumun iptali içinde dava açılmıştı.

İhalenin  feshine yönelik davamız  Çorum İdare mahkemesinin ‘Açma hakkımın olmadığı’ gerekçesiyle reddedilmiş ve itirazım üzerine danıştay ‘Açma yetkimin olduğu’ yönündeki bozma kararıyla bozulmuş ve sonuçta taraflar ihaleden vazgeçmişlerdi.


İkinci dava olan İmar değişikliğinin iptali davası ise Çorum İdare mahkemesince ‘Zamanaşımı geçtiği’ yönündeki kararla reddedilmiş ve tarafımca karar temyiz edilmişti.


Dün gelen Danıştay kararında  zamanaşımının  dolmadığı, tarafıma karşı işlemeyeceği kararı verilip davanın esasına girilmesi  gerektiği belirtilerek  Çorum idare mahkemesinin 2. Kararıda şahsım ve halkımız adına bozulmuştur.


Şimdi Çorum İdare mahkemesi konuyu esastan inceleyerek karara bağlayacaktır.


İnanıyorum ki siyasallaşmamış ve bağımsız mahkemeler halkımız yararına karar vereceklerdir."



Son Güncelleme: 08.11.2016 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fb6 gs 0 2016-11-08 09:17:18

yıllar sonra gelecek nesiller, umarım kendi ve yandaş çıkarlarından önce ülke ve milletin çıkarlarını düşünürler. o zaman sorgularlar kim yaptı bu binaları, kim yaptı derenin kenarına bu binaları, kim yaptı bu yurdu buraya, araba koyacak yer yok. çarşıda değil evimin önünde. valla bu gidişle piri baba parkını ve yunus emre parkınıda konut alanı olmazsa yurd alanı veya ticaret alanı olacagından korkuyorum.

Avatar
zor 2016-11-08 08:49:49

bu ülkede rantın önünde hiçbirsey duramıyor

Avatar
vatandaş murtaza 2016-11-08 08:58:25

çoruma çorumlunun yaptığı kötülüğü düşman bile yapamaz. ileride cocuklarımıza yaşanabilecek bir memleket bırakmıyoruz. artık herkesin siyasi değil tarafsız düşünmesi lazım. herkes neler olup bittiğini biliyor ama kimse sesini çıkarmıyor çıkaramıyor. şehirde yapılan usülsüz plan değişikliklerine artık dur denilmeli. o kadar ileri gidildiki ruhsatsız bina yapılıyor. ve çalışan memur bile sesini çıkaramıyor kaçak inşaat lara göz yumuluyor o kadar cok örnek varki. aman konuşmayın aman sesinizi çıkarmayın. birgün sıra sizede gelecek bağıracaksınız yardın isteyeceksiniz ama sesinizi duyacak ne biri nede devlet kalacak.

Avatar
uzman 2016-11-08 09:28:24

imar plan değişiklikleri bakanlık tarafından yapılmadıkça usulsüzlükler coooook devam eder. bir sonraki hamleleri tahmin edebiliyorum. vatandaş caddeler sokaklar temiz parklarda çocuklar oynuyor suyumuzda akıyor daha ne olsun gibi sınırlı bir zihniyette olduğu sürece, bu tip şeyler çok olur. şehrin sıkıntılarından bihaber duyarsız umursamaz ve bilgisiz ve eğitimsiz olduğu sürece ne ülke ne memleket modern bir yapıya kavuşamaz. iyi uykular çorum iyi uykular türkiye

Avatar
muzaffer bey 2016-11-08 11:02:06

ilişkilere bakmak lazım..muzaffer bey ne diyor; sosyal projeyle gelin sizede özel imar vereyim!!...bak hele sen...bu ahlatçı beyefendisine yurt için13 kat özel imar verdin,çimonto fabrikasının alt tarafını yani ağaçlandırma alanını 8 kat konut imarına açtın(ahlatçıya ait bir alan var burda)..,ahlatçının sahibi olduğu avm'yi şehrin ortasına soktun, soktuğun gibi ordada ayrıcalıklar tanıdın... daha birçok konu varda zamanı geldikçe yorumlarız.ve senden öncede ahlatçı'nın bu talebleri vardı fakat dönemin belediye yönetimi buna izin vermedi...ahlatcının projelerinin tamamı sosyal proje değilmi? yani hiç rant yok işin içinde..yurt yapacaksa gitsin şehir dışında biyere yapsın.avm yapacaksa şehir dışında çevre yolu kenarında yapsın buna kimsenin itirazı olmaz..fakat ahlatçıya yapılan bu özel uygulamalar çok göze batıyor bilesiniz..

Avatar
çorumlu 2016-11-08 11:36:29

bir tek Cemal Şahin kalmış demek Çorum da muhalefet

Avatar
yazık çoruma 2016-11-08 12:44:46

sadece ahlatcı değil beyler. erzurum dedeye yapılan yurdu unutmayın. kamu arazisi iken ucuza satılıp,sonra konuta cevrilen 15 20 kat yapılan sultan tovır ne oldu. tavuklukta park cami alanına derenin kenarını imara açmak ne oldu. belediyenin benzinliği ne oldu. eski terminal şantiye gibi kullanıldı ne oldu. bunlar hep sosyal proje.

Avatar
çorumsever -hainsavar-paralelekoyar 2016-11-08 13:13:06

şimdi şöyle diyecekler yeni stad yapıyoruz ya. arkadaş yeni stad yapılsın tabiki yeni kapalı spor salonuda yapılsın. amatör sporlarada yer ayrılsın güreş eğitim merkezi tenis kortlarıda yapılsın. ama eski stadın yerine 1400 konut yaptırmayı hiç bir vicdan hiçbir plan hiçbir çorumlu kabul etmemeli. şehrin kalbine saplanan bir hançerdir bu. daha çok yazacak şey varda . iyiki habercim var hakimiyetide aldılar zaten artık okumuyorum.