Tarihi kale ihale edildi

7 bin yıllık Osmancık Kalesinin restore edilmesi için Osmancık Belediyesi tarafından hazırlanan proje ihale edildi.

12 Eylül 2014 Cuma 10:35
 Tarihi kale ihale edildi


7 bin yıllık Osmancık Kalesinin restore edilmesi için Osmancık Belediyesi tarafından hazırlanan proje ihale edildi.


7 firmanın kapalı zarfta teklif verdiği ihale en düşük teklifi veren Boyut Grup'ta kaldı.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş 7 bin yıllık kalenin restorasyonun ardından ziyarete açılacağını belirterek; "Osmancık Kalesinin restorasyon projesi iki etaptan oluşuyor. İlk etabın ihalesini gerçekleştirdik. Projenin ilk etabında kaleye çıkışın kolaylaştırılmasını sağlayacak yürüyüş yollarının çevre düzenlemesi, aydınlatma ve seyir teraslarının inşası yer alıyor. İkinci etapta ise tarihi surlar restore edilecek" dedi.


Osmancık'ın büyük bir tarihe ve kültürel mirasa sahip olduğuna dikkati çeken Karataş, "Osmancık tarih boyunca önemli bir yerleşim yeri konumunda. Osmanlı İmparatorluğunun temelleri de aslında burada atılmış diyebiliriz. Çünkü İmparatorluğa giden yol buradan geçiyor. Osmangazi Hazretleri burada doğmuştur ve şehre bu nedenle 'Osmancık' ismi verilmiştir. İlçemizde Osmanlı dönemine ait günümüzde cami olarak kullanılan medreseler yer almaktadır. Osmanlı'nın muazzam eserlerinden Anadolu'nun en büyük köprüsü Osmancık'tadır. Bu nedenle ilçemizin turizmden hak ettiği payı alabilmesi için turizm yatırımlarına önem veriyoruz. 7 bin yıllık Osmancık Kalesinin restore edilerek turizme kazandırılmasının ilçemize turizm noktasında önemli bir ivme kazandıracağını düşünüyorum" diye konuştu.


Karataş, projenin ihale edilen bölümünün 400 günde tamamlanacağını ve daha sonra projenin ikinci etabının ihale edileceğini sözlerine ekledi.




Son Güncelleme: 12.09.2014 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.