Tarım ve orman emekçileri tek çatı altına

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel...

15 Nisan 2014 Salı 13:26
 Tarım ve orman emekçileri tek çatı altına


Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, tüm tarım ve orman emekçilerini, Öz Orman-İş çatısı altında toplanmaya çağırdı.

15 Mart 2008’de Ankara’da kurulan Öz Orman-İş’in 6 yaşını tamamlayarak 7. yaşına girdiğini ve bu süreçte işkolunun en büyük ve güçlü sendikası haline geldiğini belirten Settar Aslan, şunları söyledi:

“Öz Orman-İş, geride kalan 6 yıllık süre içinde, orman emekçileri için 3 dönem toplu iş sözleşmesi imzaladı. Ve şimdi, hem Orman emekçileri hem de TİGEM emekçilerinin hak mücadelesi için müzakere yürütüyor.

Sendikacılığı sadece ‘ücret pazarlığından’ ibaret görmeyen Öz Orman-İş, kısa geçmişine rağmen, emekçilerin hak ve hukukunun korunması yolunda önemli çabaların içinde yer aldı; hizmet olarak birçok ‘ilk’e imza attı.

Öz Orman-İş, bir yandan orman ve tarım emekçilerinin tamamını tek ve güçlü bir çatı altında birleştirme mücadelesini yürütürken, diğer taraftan, ‘küresel bir sendika’ olmayı hedeflemektedir.

Öz Orman-İş’in kurulmasında, yetki süreçlerini başarıyla geçmesinde, Orman ve Tarım emekçilerinin umudu ve en büyük örgütlü gücü olmasında en büyük pay, üye emekçilerindir. Öz Orman-İş’e destek olan, mücadelesine omuz veren tüm emekçilerimize teşekkür ediyor, hep birlikte nice mücadeleli ve başarılı yıllar diliyorum.”

25 bin orman emekçisi ile 2 bin 500 TİGEM emekçisi Öz Orman-İş Sendikası’na üye bulunuyor.








Son Güncelleme: 15.04.2014 13:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.