Tecrübeli gazeteci Hakimiyet’ten ayrıldı

Çorum’un tecrübeli gazetecilerinden Mustafa Demirer, 24 yıllık çalıştığı Hakimiyet gazetesinden ayrıldığını duyurdu.

17 Ekim 2016 Pazartesi 11:37
 Tecrübeli gazeteci Hakimiyet’ten ayrıldı


Çorum’un tecrübeli gazetecilerinden Mustafa Demirer, 24 yıllık çalıştığı Hakimiyet gazetesinden ayrıldığını duyurdu.


Demirer’in 30 Ekim’e kadar izinli olduğu, o tarihten itibaren de Hakimiyet Gazetesi ile ilişiğini tamamen keseceği öğrenildi. Deneyimli gazeteci Demirer’de bugün yayınlanan yazısında okurlarına veda etti.


İŞTE O YAZI:


1993 yılında yüksek okuldan mezun olup memlekete döndüğümde Hakimiyet Gazetesi'nden iş teklifi geldi.  O gün çaylak bir muhabir olarak adım attığım gazetecilikte 24 yılı geride bıraktım. Eee artık gençlerin önünü açma, yenilenme, yine mesleğin içinde ama farklı mecralarda bulunma vakti geldi de geçiyor bile.


Bir ömür verdiğimiz, çocuğumuz gibi elimizde büyüttüğümüz Hakimiyet'te acı ve tatlı günlerimiz, gecelerimiz geçti. 24 yıllık gazeteciliğimiz boyunca Çorum'la oturup Çorum'la kalktık. Anadolu'nun küçük bir şehrinde gazetecilik yapmanın zorluklarını yaşayarak gördük. Yöre sorunlarına pür dikkat kesildik. Hemşehrilerimizin dertleri ile dertlendik. Milletin tercihleri önceliğimiz oldu. Ayakta kalabilmek için  herhangi bir kişi veya gruptan değil, okurumuzdan güç almayı bildik. Vatandaş gazeteciliği yaptık. Halkın gözü kulağı olurken mesleğin itibarını korumak ta ayrı bir özen gerektirdi. Bu özeni hep diri tuttuk.


Çekirdekten sahada yetiştiğimiz meslekte Hakimiyet, bizim için daima bir mektep oldu. Bir çok genç arkadaşı yetiştirip mesleğe kazandırırken, biz de her gün yeni bir şeyler öğrendik. Genç meslektaşlarımızı abi-kardeş ilişkisi içinde hayata hazırladık.


Haber ve yorumlarda memleketin hassasiyetlerini ön planda tuttuk. Toplam faydayı esas aldık. Eleştirilerimizde üslup ve nezaketi elden bırakmadık. Hak ve adaleti üstün tuttuk. Gücün karşısında eğilmektense hakkın, haklının yanında olmayı ilke edindik. Toplumun ezici çoğunluğunun sahiplendiği ilkelerden taviz vermemeye çalıştık. Elbette hatalarımız, yanıldığımız oldu. Hatamızı fark ettiğimizde benzer yanlışlıklara düşmemek için yaşadıklarımızdan ders aldık. Kalemimizden çıkacak her kelimenin ağır vebali olduğunu bilerek kılı kırk yardık. Aklımız ve vicdanımıza aykırı gelen her şeye karşı duruş sergiledik. Velhasıl elimiz ve gücümüz yettiğince doğrudan taraf olduk.

Her şeyin bir sonu var elbette. Bugün de Hakimiyet'ten ayrılık vakti. Hakimiyet'ten ayrılmak ister istemez buruk bir hüzün yaşatsa da mesleğin haysiyetine ve namusuna halel getirmeden ayrılmanın huzuru hakim.

'Gazetecinin emeklisi olmaz' derler. Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte gazeteciliğin başka mecralarında yine Çorum için güncel mevzularda yazıp çizmeye devam ederiz.


24 yıl boyunca bu satırlarda buluştuğumuz herkesten helallik diliyorum. Allah'a emanet olun...





Son Güncelleme: 17.10.2016 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet okumuş 2016-10-18 17:35:13

allah bir sonraki işini bir öncekinden hayırlı kılsın. yazıya, çiziye devamını dileriz. bekleriz. baki selam...
bak demek ki, kubbe de hoş bir seda bıraktın. hayır temenni ediyor seni bilenlerin cümlesi.

hem ne diyordu üstadü'ş-şuara hazreti bâkî;

zülf-i siyâhı sâye-i perr-i hümâ imiş
iklim-i hüsne anın içün pâdişâ imiş

bir secde ile kıldı ruh-i âftâbı zer
hak-i cenâb-ı dost aceb kîmyâ imiş

âvâzeyi bu âleme dâvûd gibi sal
bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş

Avatar
Ömer KILIÇ 2016-10-17 14:24:53

değerli kardeşim mustafa demirer'in verdiği bu karar, rabbimden dilerim ki kendisi için hayırlı olsun. ama inşaallah basın camiasından ayrı kalmayı düşünmez. böyle bir şey çorum için büyük kayıp olur.

Avatar
Salih Yıldız 2016-10-17 18:48:09

Hakkında Hayırlısı Neyse o olsun Güzel İnsan

Avatar
Elvan Yılmaz 2016-10-17 20:29:36

bu camianın içinde temiz kalan nadir insan; yolun açık olsun...

Avatar
yakup sayat 2016-10-17 22:50:01

çorum gündemini takip ediyorduk,kararının hayırlı olmasını diliyorum

Avatar
Bülent Gökgöz 2016-10-18 10:11:18

mustafa abiyi yalnızca gazeteci olarak tanımadık. i̇slami-insani ilke ve kaygılarıyla hayatı okumaya, okutmaya çalışan anlayışla mesleğini icra etmeye çalıştı. i̇nşallah bu minvalde çalışmalarını devam ettirir. çeyrek asırlık tecrübe ve gözlemlerini bizlerle paylaşmaması zaten vebal olur. rabbimden kararını hayırlara vesile kılmasını diliyorum.