'Tüm Enerji Kaynakları Türkiye'den Geçiyor'

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Türkiye üzerine oynan oyunların en önemli nedenin Akdeniz'i etkili şekilde kullanmamızı engellemek olduğunu belirtti.

26 Nisan 2016 Salı 13:09
'Tüm Enerji Kaynakları Türkiye'den Geçiyor'

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu,  Türkiye üzerine oynan oyunların en önemli nedenin Akdeniz'i etkili şekilde kullanmamızı engellemek olduğunu belirtti.

www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi tarafından organize edilen "Son Yarım Asrın Hikayesi 60'lı Yıllardan Günümüze, Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslar Arası Gelişmeler Işığında Analizi" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, özelikle Müslümanların yaşadıkları coğrafyada yaşanan sorunların ana nedeninin ticaret yollarının Batı tarafından ele geçirilme hedefi olduğunu söyledi.

SÖMÜRGE ANLAYIŞI 'TİCARET' ÜZERİNDEN DÖNÜYOR

Buhara Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan programda konuşan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, yeryüzünde çıkan savaşların bir numaralı nedeninin 'ticaret' olduğunu ifade ederek, "Dünyada ki sömürge anlayışı ticaret üzerinden döner. Dünya ticaretinin en önemli yeri de Akdeniz'dir. Akdeniz üzerinden bağımsız olarak ticaret yapmaya çalışan Müslüman liderler istisnalar olsa da öldürülmüştür. Akdeniz'de ki kıyılarımızı kullanırsak yanımıza yaklaşamazlar. Güçlü ülke oluruz. Merhum Başbakan Adnan Menderes'te Doğu Akdeniz avantajını kullanmaya çalıştığı için öldürüldü.  Irak Kralı Faysal'da Menderes ile Bağdat Paktı'nı imzalamak için anlaşmışlar ve imza için İstanbul'a gideceği gün öldürüldü" dedi.

TÜM ENERJİ KAYNAKLARI TÜRKİYE'DEN GEÇİYOR 

Türkiye'nin konumunun yakında petrol ve doğalgaz kadar emtia edeceğinin altını çizen Ebubekir Sofuoğlu,  "İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı ve inşaa  edilecek olan Kanal  İstanbul Projesi, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı, TANAP Doğalgaz Boru Hattı, İsrail doğalgazı, Türkiye'nin konumunu bölgede daha da güçlendirecek. Bölgesel güç yapacak. Bölgede tüm enerji kaynakları Türkiye'nin üzerinden geçiyor.  İstanbul havayolu taşımacılığında dünyada merkez olacak. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler her türlü oyunu oynuyorlar. Biz bugünlere kolay kolay gelmedik. Çok zor şartlardan geçerek geldik" ifadelerini kullandı.

GENÇLERE SOSYAL MEDYA UYARISI

Konuşmasında öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Sofuoğlu, gençlerin Türkiye ve Müslümanlar üzerine oynan oyunları görebilmeleri için kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğinin altını çizerek, "Sosyal medyaya kendinizi esir etmeyin. Çok çalışın kitap okuyun. Başarılı insanlar olmak için bunu yapmak zorundasınız" diye belirtti.

Konferans soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Konferansı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Belediyesi Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı ile çok sayıda öğrenci izledi.

Son Güncelleme: 26.04.2016 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.