Türkiye 2. ve 3.’lüğü ödüllerini aldılar

Umut Radyo sahipleri Meltem – Uğur Çınar çifti Başbakanlık BYEGM tarafından düzenlenen Yerel Medya Özendirme yarışmasında Radyo Haber Programı dalında kazandıkları Türkiye 2.ve 3. lüğü ödüllerini aldı.

17 Temmuz 2017 Pazartesi 11:08
Türkiye 2. ve 3.’lüğü ödüllerini aldılar

Umut Radyo sahipleri Meltem – Uğur Çınar çifti Başbakanlık BYEGM tarafından düzenlenen Yerel Medya Özendirme yarışmasında Radyo Haber Programı dalında kazandıkları Türkiye 2.ve 3. lüğü ödüllerini aldı.

Önceki gün Rixos Grand Ankara Otel’de yapılan törene Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, milletvekileri, büyükelçiler, büroktartlar, siyasetçiler yerel, ulusal ve uluslar arası basından gazetecilerinde bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.


516 kişinin 629 eserle başvurduğu yarışmaya 10 ayrı dalda başvuru kabul edildi.  Umut Radyo sahipleri Meltem – Uğur Çınar çifti Radyo Haber Programı dalında Türkiye 2. ve 3. lüğü ödülünü kazandı.


 “JÜRİ’DE ÖNEMLİ İSİMLER YER ALDI”


Radyo Haber Programı dalında jüri olarak; TRT Radyo Dairesi Başkanı Amber Türkmen, Kral Yayın Grubu Genel Koordinatörü Mehmet Akbay,  Show Radyo Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, A Haber Koordinatörü Yüksel Altıntaş, NTV Genel Yayın Yönetmeni Nermin Yurteri’nin yer aldığı yarışmada diksiyon kuralları, Türkçenin doğru ve düzenli kullanımı başta olmak üzere gözetilen birçok kriter dikkate alındı.


“20’NCİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE ÇİFTE SEVİNÇ”


Çorum ve çevresine 90.3 frekansından yayın yapan ‘Umut Radyo’, 1 Haziran 2017 tarihinde yirminci kuruluş yıldönümünü kutlamıştı. Aynı tarihte açıklanan yarışma sonuçları ile radyo kurucuları Meltem – Uğur Çınar çifti iki sevinci bir arada yaşadı. Kamu yararı gözeten, sosyal, kültürel ve sanatsal içerikli yayınların hazırlanıp sunulduğu Umut Radyo, geniş halk kitlelerince ilgi ile dinlenilip takip edilen bir çizgiye sahip.


“RADYO’DA TÜRKÇE’NİN DOĞRU KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ”


Bu yıl 30’uncusu gerçekleştirilen Yerel Medya Özendirme Yarışması, 15 Temmuz Demokrasi şehidi gazeteci Mustafa Cambaz anısına düzenlendi. Yarışmada; “ Radyo Haber Programı” dalı’nın yanı sıra “ Haber fotoğrafı ve mizanpaj”, “İnternet Haber Sitesi ve İnternet Haberi”, “ Köşe Yazısı”, “ Röportaj ve Araştırma “, “ Televizyon Haber”, “ Yerel Haber” dallarında başvurular kabul edildi.


Alanında söz sahibi seçkin medya temsilcilerinin yer aldığı jüri heyetinde Radyo Haber Programı dalında özellikle radyo yayıncılığında dikkat edilmesi gereken diksiyon kuralları ve Türkçe’nin doğru ve düzgün kullanımı önemli bir kriter oluşturdu.

Uzun yıllar radyo yayıncılığı yapan Çınar çifti, tören sırasında jüri de yer alan medya yöneticilerince ayrıca tebrik edildi.

“KARADENİZ MEDYASI  GURUR KAYNAĞIMIZ”


Ödül töreninde yurt ve dünya basınından çok sayıda temsilci yer aldı. Radyo Haber Dalında Çorumdan Türkiye 2.ve3.sü olan Meltem Uğur Çınar çifti’nin yanı sıra Televizyon Haber dalında TV 19’dan Turan Yıldız ve Yusuf Baş birinci, Yerel Haber dalında Samsundan Zerrin Somuncu ise ikinci oldu. BYEGM Samsun İl Müdürü Mücahit Taşkın Karadeniz bölgesi katılımcıları ile yakından ilgilendi. Taşkın, “bölgemizde faaliyet gösteren medya çalışanlarının başarıları ile gurur duyuyoruz” ifadesini kullandı.


 

Son Güncelleme: 17.07.2017 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.