Ünlü fotoğraf sanatçısı Çorum’a geldi

Hatap Değirmenleri “Hasat” Konulu Fotoğraf Yarışması İçin Çorum’a Gelen Fotoğraf Sanatçısı Hamit Yalçın Çorumlu Fotoğrafseverlerle Buluştu.

23 Ekim 2016 Pazar 12:40
 Ünlü fotoğraf sanatçısı Çorum’a geldi


Hatap Değirmenleri “Hasat” Konulu Fotoğraf Yarışması  İçin Çorum’a Gelen Fotoğraf Sanatçısı Hamit Yalçın Çorumlu Fotoğrafseverlerle Buluştu.


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen söyleşi öncesi, Hatap Un Yönetim Kurulu Üyesi Latif Kavukçu: “Lise  yıllarımdan itibaren fotoğrafla ilgilenen bir kişi olarak fotoğrafla Çorumun tanıtımına katkı sağlamak için gayret ediyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz fotoğraf yarışması için  davetimizi kabul ederek Çorum’a gelen Fotoğraf Sanatçısı Hamit Yalçın Bey’e teşekkür ediyorum.  Konusunu “hasat” olarak belirlediğimiz fotoğraf yarışmasına Türkiye’nin her tarafından 1500’e yakın fotoğraf gönderildi. Gönderilen fotoğrafların değerlendirilmesi için İlimize gelen Değerli Fotoğraf Sanatçısı Hamit Yalçın Bey’i  sizlerle bir araya getirmiş olmaktan ayrıca mutluyum. Yine bize bu Salonu açan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum.” dedi. 


 Çorumda bulunmaktan ve Çorumlu  fotoğrafseverlerle bir araya gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Hamit Yalçın konuşmasında: “Yaklaşık kırk  senedir fotoğrafla uğraşıyorum. Fotoğrafa olan aşkımız bir süre sonra mesleğe dönüştü.  Hayatımı fotoğraftan kazanmaktayım. Yaptığım işten memnunum. Dünyaya tekrar gelsem yine bu işi yaparım. Fotoğrafla ülkeme hizmet ediyorum. Kültürümüzü, tarihimizi, değerlerimizi fotoğrafla tanıtıyorum. Yurt içi ve yurt dışı pek çok fotoğraf sergisi açarak gönüllü kültür elçisi gibi çalıştım. Maddi kaygı gütmedim. Fotoğraf  sonsuz bir dünya. Fotoğraftan kazandığını fotoğrafa harcayan bir arkadaşınızım. Anadolu fotoğrafçılığı kavramını geliştirmek için gayret ediyoruz. Anadolu Fotoğraf Derneğini kurduk. Bizler fotoğrafçılığın zor olduğunu dönemleri yaşadık.  Günümüzde fotoğrafçılık kolaylaştı. Cep telefonlarıyla fotoğraf çekiliyor. Bugün burada sizlerle buluşmama vesile Hatap Un Yönetim Kurulu Üyesi Latif Kavukçu Bey’e teşekkür ediyorum.” dedi.  


Programın son bölümünde “Bir Sonsuzluk Senfonisi”, “Anadolu’dan Renkler”, “Sonsuzluğa Bırakılan İzler” konulu fotoğraf gösterileri izlendi. Çekim tekniklerinden bahsederek fotoğrafların çekim süreçlerini de anlatan Yalçın, son olarak Çorumlu fotoğrafseverleri Geleneksel Anıtkabir Fotoğraf Yarışmasına katılmaları için Ankara’ya davet etti. 



Son Güncelleme: 23.10.2016 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.