Uslu, sergi açılışına katıldı

Uslu, Osmanlı Padişahları, Ebru ve Minyatür Sergisi'nin açılışına katıldı.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 17:11
Uslu, sergi açılışına katıldı

Uslu, Osmanlı Padişahları, Ebru ve Minyatür Sergisi'nin açılışına katıldı.


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından TBMM’de Osmanlı Padişahları Ebru ve Minyatür Sergisi düzenlendi.


TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM'de gerçekleştirilen Osmanlı Padişahları Ebru ve Minyatür Sergisi'nin açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümüne girildiğini anımsatarak, serginin de bu vesileyle son derece anlamlı olduğunu dile getirdi. Aydın, serginin açılmasına büyük katkı sunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de teşekkür etti.


Aydın, "Geldiğimiz yeri unutmayacağız. Yaşadıklarımızı silip geçemeyiz. Nasıl 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi hafızalarımızdan silinmediyse, nasıl ki şu yakında gördüğümüz bombalar altında çalışan bu Meclise maalesef bu reva görülmüşken biz bunu unutmayıp müzeye dönüştüreceksek, tarihimizi de aynı şekilde yok sayıp görmezden gelemeyiz." diye konuştu.


Bugünü anlamak için geçmişin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Aydın, geleceğin tahmin edilmesi için de bugünün tahlilinin iyi yapılmasının önemine dikkati çekti.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ise Mecliste belediyenin ilk sergisini açmaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.


Sanatçı Ahmet Efe'nin eserlerinin sergileneceğini aktaran Gökçek, eserlerde minyatür ve tezhip çalışmalarıyla Osmanlı padişahlarının resmedildiğini söyledi.


Konuşmaların ardından, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Osmaniye Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mücahit Durmuşoğlu, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu kurdele keserek serginin açılışını yaptılar.


Son Güncelleme: 31.05.2017 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.