Vali Kara kadınları kutladı

Vali Ahmet Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gönderdiği mesajında tüm kadınları kutladı.

06 Mart 2015 Cuma 11:02
 Vali Kara kadınları kutladı


Vali Ahmet Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gönderdiği mesajında tüm kadınları kutladı.


Bugün kadınların düne göre ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın içerisinde daha fazla rol aldığını ve her geçen gün de hak ettiği yeri bulduğunu belirten Vali Kara, mesajında şunları söyledi; “Özellikle son dönemde yapılan yenilikler ile ülkemizde kadınların eğitim olanakları, çalışma ve sosyal yaşamın içinde yer alma olanakları ve nitelikleri geliştirilmektedir. Çünkü kadının eğitimden, üretimden, iş gücünden, toplumdan dışlanması toplumun gücünün yarısını yok etmektir.


Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibariyle değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Kadınlar çeşitli alanlardaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar.


Kadın hakları konusunda yasal düzeyde önemli adımlar atılmış olmakla birlikte zaman zaman kadına yönelik şiddet konusunda üzücü olaylar yaşamaktayız. Öncelikle kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğu unutulmamalıdır. Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yönelik kurumlarımız sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm vatandaşlarımızın işbirliği ve koordineli çalışması ile kadının güçlendirilmesi ve koruyucu hizmet sunumunun yanında farkındalık oluşturma ve zihniyet dönüşümünün sağlanması son derece önemlidir.


Bu düşüncelerle, yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın bilimde, kültürde, sanatta, sporda, iş yaşamında, kısacası hayatın her alanında daha etkin olmaları dileğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”



Son Güncelleme: 06.03.2015 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.