Yaşlılar evde bakım hizmetinden memnun

Çorum Belediyesi’nin örnek sosyal çalışmaları arasında yer alan evde bakım hizmetleri tüm hızıyla devam ediyor.

09 Temmuz 2015 Perşembe 15:36
 Yaşlılar evde bakım hizmetinden memnun


Çorum Belediyesi’nin örnek sosyal çalışmaları arasında yer alan evde bakım hizmetleri tüm hızıyla devam ediyor.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 12 kişiden oluşan 6 ekiple, yaşlıların ve bakıma muhtaç insanların evleri belirli periyotlarla temizleniyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde ortalama 12 evin temizliğini yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 361 eve temizliğe gittiklerini, evde bakım hizmeti alan yaşlıların bayrama huzur içinde girmelerini istediklerini söyledi.


Çorum Belediyesi'nin 2009 yılından beri sosyal belediyecilik alanında önemli çalışmalar yaptığını, toplumun her kesimine yönelik hizmetler ürettiğini vurgulayan Başkan Külcü, "Yaşlılarımız bizim ulu çınarlarımız. Belediyemizin sıcak yüzünü, şefkat elini toplumumuzun diğer tüm kesimlerine olduğu gibi yaşlılarımıza da en güzel şekilde göstermeye çalışıyoruz. Belirli periyotlarla ziyaret ettiğimiz ulu çınarlarımızın evlerini temizliyor, onlarla sohbet ediyoruz. 4 yıldan beri yaşlılarımızın evlerini temizliyoruz. Yaşlılarımızın evlerini bayrama hazırlıyoruz. İnşallah onların dualarıyla, Ramazan Bayramı'nı millet olarak daha huzurlu bir şekilde idrak edeceğiz." dedi.


Eşini 7 yıl önce kaybettiğini, hasta olduğunu, bu nedenle de evinin temizlik işlerini yapamadığını söyleyen 85 yaşındaki Huriye Teyze, Çorum Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'ye hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Belediye'nin ev temizliği hizmetini duyduğunda hemen müracaat ettiğini, o günden beri de ekiplerin evini temizlediğini ifade eden Huriye Teyze, "Sürekli geliyorlar, evi süpürüyorlar. Yıkanacak olanları yıkıyorlar, camları siliyorlar. Çamaşırımı, bulaşığımı yıkıyorlar. Yemeğimi de yaptıktan sonra işlerini bitirip gidiyorlar. Belediyemizden çok memnunum. Allah başımızdan eksik etmesin." dedi.




Son Güncelleme: 09.07.2015 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.