‘Yetkisiz firmalara dolum yaptırmayın’

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, yangın söndürme tüplerinin insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından azami öneme sahip olduğunu bildirdi.

30 Aralık 2016 Cuma 17:21
‘Yetkisiz firmalara dolum yaptırmayın’

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, yangın söndürme tüplerinin insan sağlığı, can ve mal güvenliği açısından azami öneme sahip olduğunu bildirdi.


Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, “Ancak İlimizde, çevre İllerde veya mobil olarak TSE Hizmet Yeterlik Belgesi olmadan faaliyet gösteren bazı firmaların yangın tüplerine dolum ve bakım yapacağını belirterek boş yangın tüpleri aldığı duyumları alınmaktadır. Yetkisiz firmalara dolum yapılmak üzere boş yangın tüplerinin teslim edilmemesi can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir” denildi. Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:


“14.09.2010 tarih ve 27699 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Mecburi Standart Tebliği'nin 3. maddesinde Bu standart
 TS 11827 Yangın Söndürme Cihazları - Satış ve/veya Servis Hizmeti Veren İşyerleri İçin Genel Kurallar" kapsamında hizmet verenlerin Türk Standartları Enstitüsünden "TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi " almaları mecburidir, 4.maddesinde ise Ekli Standart kapsamına giren malları üreten ve satanların bu Tebliğ hükümlerine uymaları zorunludur." hükümleri gereğince yangın söndürme tüpü dolumunu ve bakımını yapan firmaların bu belgeye sahip olmaları ve standartta belirtilen şartları sağlamaları gerekmektedir.

Ancak İlimizde, çevre İllerde veya mobil olarak TSE Hizmet Yeterlik Belgesi olmadan faaliyet gösteren bazı firmaların yangın tüplerine dolum ve bakım yapacağını belirterek boş yangın tüpleri aldığı duyumları alınmaktadır. Yetkisiz firmalara dolum yapılmak üzere boş yangın tüplerinin teslim edilmemesi can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.


Konunun ehemmiyeti açısından gerekli titizliğin gösterilmesini, yukarıda bahsi geçen durumlarla karşılaşılması halinde ALO 130 hattına şikayette bulunulmasını ve/ veya Vilayet Binası 5. katta faaliyet gösteren (Tel: 0364 2134007) Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün haberdar edilmesi gerekmektedir.

 

Son Güncelleme: 30.12.2016 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.