AGD'den siyer-i nebi yarışması

Anadolu Gençlik Derneği çorum Şubesi Liseler Komisyonu tarafından her yıl...

06 Kasım 2015 Cuma 10:54
AGD'den siyer-i nebi yarışması

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Liseler Komisyonu'niun her yıl düzenlediği ‘Liseli Gençler 
Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması’ 19 Aralık 2015 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.


Konuya ilişkin bilgi veren Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şube Başkanı Bekir Uyanık, 19 Aralık’ta düzenlenecek olan yarışma ile ilgili 
kayıt tarihlerinin 1 Aralık tarihine kadar süreceğini belirterek, “Tüm liseli kardeşlerimiz yarışmaya katılabilir.  Yarışmaya www.efendimizinizinde.com internet adresinden başvuruda bulunabilirler.

Başvuran öğrenciler İbrahim Cücük´ün 'Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz' adlı kitabından sınava 
tabi tutulacaklardır. İsteyenler kitapları İmam Hatip evimizden, dernek binamızdan ve ilahiyat akademi yurdumuzdan  temin edebilirler.” dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi olarak Siyer-i 
Nebi Yarışması'nda dereceye giren ilk 10 öğrenciye hediyeler verileceğini belirten Uyanık, “Yarışmada birinci olan öğrencimize dizüstü bilgisayar, ikinciye akıllı telefon, üçüncüye tablet, dördüncüye MP4 çalar ödül verilecek. Beşinciye kol saati, ve diğer dereceleri sürpriz hediyeler bekliyor.


Ayrıca Türkiye geneli, genel merkezimizin de hediyeleri olacak. Genel merkezimizin hediyeleri ise birinci 10 tam altın, ikinci 7 tam altın, üçüncü 5 tam altın, dördüncü 4 tam altın, beşinci 3 tam altın olacak. Bu yarışmanın en güzel hediyesi Kutlu Nebi´nin karakterinden izler taşıyacak tutum ve davranışları kuşanmak olacaktır” dedi.


Cinnet sınırlarında yaşayan bir toplumun tek çıkış yolunun Efendimiz (S.A.V) in örnekliği olduğunu belirten Uyanık, 
“Yeryüzünde akan kanın durması, dökülen gözyaşının dinmesi, emek ve alın teri sömürüsünün son bulması,  Efendimiz (S.A.V) in tebliğ ettiği mesajın ete kemiğe bürünmesi ile mümkün olacaktır. Buna inanan ve bunun için adım atan bir neslin üzerinde iz bırakabilmenin derdindeyiz. Kutlu Nebi´nin yaşamının her evresi hepimiz için en güzel örneklik teşkil etmektedir. Siyer-i Nebi yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz insanlık için eşsiz bir timsal olan Efendimizi (S.A.V) daha da yakından tanıma fırsatı bulacaklardır. Günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi yarışması yaparak, liseli gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler sevgili Peygamberimizin (S.A.V) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu ve benzeri yarışmalarımız devam edecektir. Biz Yarınlar için çalışıyoruz, gençlerimiz de aziz milletimizin ve ümmetin yarınlarıdır” dedi.




Son Güncelleme: 06.11.2015 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.