Bahara sanatla merhaba

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun, ‘2014 Bahara Merhaba’ konserlerinin ilki...

15 Nisan 2014 Salı 15:32
Bahara sanatla merhaba


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun, ‘2014 Bahara Merhaba’ konserlerinin ilki önceki akşam gerçekleştirildi. Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen protokolün katıldığı konser, beğeni topladı.


Çorum’un en kalabalık topluluğu

Toplam 63 kişilik kadrosu ile konserlerine başlayan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Topluluğu, çeşitli meslek gruplarına mensup kişilerden oluşuyor.

Şef Enver Leblebicioğlu yönetimindeki koro; Ayfer Alacalıoğlu, Nimet Alpoğlu, Gülden Arzoğlu, Nazar As Büyükkurt, Sevgi Balaban,  Ayşe Coşkuner, Mualla Çağlar, Nurhan Çakmak, Yasemin Çirpi, Merve Doğan, Selma Eftekin, Seçil İme, Hülya Karabıyık, Sevil Karakoç, Nükhet Kelepir, Emine Kestek, Nuran Kural, Merve Kuşçu, Zeynep Leblebicioğlu, Latife Özal, E. Nuran Özkaya, Suzan Tahtasız, Hayriye Tekeli, Aslı Yılmaz, Recep Ağzıkara, Nevza Alkan, Namık Kemal Batman, Yusuf Çilingir, Celal Ertan, Hüseyin Emniyet, Şemistan Güler, Ahmet Hanoğlu, Kamil İdikut, Ahmet Kaynak, Hayati Kır, İhsan Kuyucu, Verdi Öncü, Nihat Örs, Gürbüz Özbay, Orhan Özdilekçi, Arslan Özsaraç, Murat Özkaya, Halit Sıkı, Harun Şahin, Mehmet Türkoğlu, Ali Uzun, İlker Uzeli, Halit Yıldırım ve Murat Yıldırım’dan oluşuyor.

Sazlar ise; kemanlar; Elif Çıta, Aycan Bilgener, Sevgi Damla Demirci, Cüneyt Şahin, Evren Turna, udlar; Suat Kıyak, Bengül Kestek, kanun; Şevket Öncül, ney; Mustafa Erzen,  ritmler; Uğur Gülay ve Bahri Tokyay, klavye; Levent Coşkuner ve klarnette; Vedat Özal yer alıyor.


Türk Sanat Müziği Topluluğu

Sahne aldığı 14 Nisan akşamı toplam 23 seçme eseri sanat müziği tutkunları ile buluşturan TSO TSM Topluluğu, sergilediği performansı ile büyük beğeni topladı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği topluluğu, 2001 yılında Şef Enver Leblebicioğlu önderliğinde kuruldu.

Kuruluşunun ardından ara vermeden çalışmalarına başlayan topluluk, daha sonra Çorum’da her yıl ‘Bahara Merhaba’ konserleri vermeye başlamıştır. Beğeni oranını her geçen yıl yükselten sanat müziği topluluğu, ayrıca Çorum’un en kalabalık topluluğu olma unvanını da eline bulundurmaktadır.

Zamanla ünü Çorum dışına yayılan topluluk, Ankara başta olmak üzere bazı illerde ve ilçelerde konserler düzenlemeye başlamıştır.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Topluluğu, sahnede performansı ile gönülleri fethederken, konser sonunda ayakta alkışlanmıştır.

Çorum Valisi Sabri Başköy, konserin ardından Koro Şefi Enver Leblebicioğlu’na çiçek vererek teşekkür etmiştir.


Alper Bilan yazdı, Semih Baykara seslendirdi

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun konseri, Çorum Hitit Vakfı Ankara Şube Başkanı Alper Bilan’ın yazdığı, Çorumlu TRT Sanatçısı Semih Baykara’nın seslendirdiği ‘Çorumlu Olmak’ adlı Şiir dinletilmiştir. Çorum’un kültür-sanat yapısından ekonomisinden sosyal hayatına kadar farklı konuların belli bir formatta değerlendirildiği şiir, büyük beğeni toplamıştır.


Bir konser de Ankara’da

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Topluluğu Çorum’daki bahar konserlerinin ardından bir de Ankara’daki hemşehirlerimiz için konser düzenleyecektir. Çorum Hitit Vakfı Ankara Şubesi ile birlikte organize ettiğimiz TSM konseri, 26 Nisan 2014 Cumartesi günü Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecektir.






Son Güncelleme: 15.04.2014 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.