Bittiğinde böyle olacak

Tarihi Velipaşa Hanı’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

07 Eylül 2018 Cuma 16:36
Bittiğinde böyle olacak

Tarihi Velipaşa Hanı’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum Belediyesi 2015 yılında yaptığı protokolle tarihi yapıyı 35 yıllığına kiralayıp restorasyon ihalesi yaptı. Çorum’un ve Türkiye’nin tarihi mirası açısından önemli yapılarından biri olarak kabul edilen Velipaşa Hanı’nda zemin katta biri batı cephede, biri güney cephede olmak üzere avluya açılan 2 restoran ile birlikte çeşitli dükkanlar da yer alacak.

Restorasyon sırasında bitişik özel mülkiyette bulunan 4 parselin cepheleri de hanın cephesine uygun olarak düzenlenecek. Dükkânlarda Çorum’un yöresel ürünleri yer alacak. Velipaşa Hanı Çorum’a gelen turistler için yeni bir cazibe merkezi haline gelecek.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Twitter’dan tarihi yapının projesini ve devam eden restorasyon fotoğrafını paylaştı. Ender tarihi yapılarımız arasında yer alan Velipaşa Hanı’nın restorasyon çalışmasına devam etiklerini belirten Gül, “Restorasyon tamamlandığında Velipaşa Hanı yaşayan tarihi yapılar arasında yerini alacak. Hanımızı Çorum ve ülke turizmine kazandıracağız.” dedi.

Son Güncelleme: 10.09.2018 08:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Haluk 2018-09-07 18:47:12

Çöplük çarşısı çok çirkin altına otopark yapılmalı

Avatar
Ali 2018-09-07 17:49:07

Kenaaaaan bu konak Türkiye deki tek ahşap han. Bu işler bazılarının boyunu aşar.

Avatar
Ufuk meselesi 2018-09-08 00:08:35

Kardeşim belediyeye teşekkür etmek gerekirken gereksiz diyorsun. O bölgenin tamamı bu şekilde restore edilecek insAllah ve Çorum’a tarihi bir pazar kazandırılmış olacak. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Avatar
Bilen 2018-09-08 11:12:34

Konak Ahşap mış...
Çorum'un turizmini mı patlayacak
İstihdamı mı arttıracak
Çorum'u cazibe merkezi mı yapacak
Kaldı ki bugüne restore edilen konaklar hangi amaçla kullanıyor..
Bir zengin alır restoran yapar.. tepe tepe kullanır olay bu..

Avatar
adsız 2018-09-09 11:12:08

Hanın restorasyonu güzel oluyor...Ama eksik.Niçin yapının 4 tarafı acilipta han tamamıyla ortaya cikartilmiyor.Yamalı bohcaya gerek yoktu.Güzel çalışmayi taa baştan sorunlu hale nasıl getirilir derseniz.işte size guzel örnek.Osmancık yolundaki numune köprü gibi...vay ki vay.

Avatar
Kenann 2018-09-07 17:08:54

Dünyanın parası harcandı değer miydi.. Bundan önce yapılan Konakların ne işlevi var ki..
Çorum Saat Kulesi civarında sıkıştı o bölge meydan hâline gelmeli asla yapılaşma olmamalı..

Avatar
Has çorumlu 2018-09-08 02:16:22

Çöplük çarşısı çok çirkin diyen sayın haluk bey rumuzlu arkadaş senin çirkin dediğin çarşı Çorum'un hafızası.sen güzel deyince tarih değil beton anlayan zihniyettesin. O çarşının benzerleri Balkanlarda her yerde var ve turizm merkezi hepsi de.Senin zihniyetine kalsa orayı da yıkıp ya yol yaparlar ya da yeni dışı süslü beton bina yaparlar. Ama Allah yardım ediyor da tarihimizi koruyoruz hala duyarlı insanlar var.

Avatar
Kenann 2018-09-08 13:01:30

Çöplük Bölgesi Çorum'un ucube merkezidir, Hiçbir estetiği, Mimari özelliği bulunmamaktadır. Çorumu genişlemesinin önünde duran bir set gibidir.. Esnaf mağdur edilmeden Büyük bir meydan alt kısmı otopark vb yapılmalıdır.