Bolu’da İskilipli Alimler Paneli

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde İskilipli Alimler Paneli düzenlenecek

17 Şubat 2018 Cumartesi 00:50
Bolu’da İskilipli Alimler Paneli

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde Mart ayının sonunda Atıf Hoca ve mahkeme zabıtları, Mücteba Uğur, Ali Kuşcu'nun hayatı, Ebussuud Efendi ve babası Şeyh Muhiddin Yavsi, Akşemseddin Hazretleri ve oğlu Nurülhüda'nın anlatılacağı İskilipli Alimler Paneli düzenlenecek.

Bolu ÇORDER Başkanı Hasan Fikret Kısar'ın yaptığı açıklamaya göre, büyük kısmını İskiliplilerin oluşturduğu yaklaşık 30 bin Çorumlu'nun yaşadığı Bolu'da İskilipli Alimler Paneli düzenleniyor. Konuya ilişkin Bolu ÇORDER Başkanı Hasan Fikret Kısar'ın yaptığı açıklama şöyle : "Bolu Çor-İskilipliler Derneği olarak bir aydır yaptığımız çalışma meyvesini verdi. İskilipli Alimler ile ilgili panel, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde, Bolu Belediyesi, Rektörlük ve Çor-Der himayelerinde yapılacaktır. Geneli Çorumlu ve Çorum ile akrabalık ilişkisi olan tanınmış öğretim üyeleri ve anlatacağı konular aşağıdaki gibidir.

Prof. Dr. Yaşar Akbıyık: Meclis İstiklal Mahkemesi Zabıtları ve Atıf Hoca. Prof. Dr. Bünyamin Erul: İskilipli Hocam Profesör Mücteba Uğur ve Hadislerle İslam. Prof. Dr. Recep Kaymakcan: Ali Kuşçu Hayatı ve İlmi. Doç. Dr. Zübeyir Bulut: Ebussuud Efendi ve Babası Şeyh Muhiddin Yavsi. Prof. Dr. Mustafa Aşkar: Akşemseddin Hazretleri ve Oğlu Nurülhüda.

Kaynak: İskilip'in Sesi

Son Güncelleme: 17.02.2018 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilip 2018-02-17 11:35:15

İskilip için bir taş üstüne koyana Allah razı olsun. Tabi yanlış anlama olmasın herkes memleketi için aynı şeyi hisseder. İzinleri geliyorsun memlekete git gide eriyor eriyor. Tek çare TOSYA YOLU diyoruz anlayan yaptırabilecek var mı? yaş 45 50 kaç yıldır olmadı UMUTSUZLUK herkesin gözünde sahip çıkacak çakacak var mı? koltuk makam mevkii maaş ikramiye değil İSKİLİP önemli olan.