Büyük ödüllü yarışma

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından tüm Türkiye’de; Çorum Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ise Çorum’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen, “Hadis” konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları başvuruları başladı.

05 Ocak 2016 Salı 11:05
Büyük ödüllü yarışma


Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından tüm Türkiye’de; Çorum Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ise Çorum’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen, “Hadis” konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları başvuruları başladı.


Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları il sorumlusu Mecit Kutu ve organizasyon ekibi tarafından dördüncüsü düzenlenen yarışmanın Hadis konusunda yapılacağı açıklandı. Mecit Kutu’nun açıklamaları şöyle:


“Yarışmanın; toplumun her kesimini Son Peygamber'in (sav) mesajları ile buluşturarak, Allah’ın rızasını kazanmak, toplumda hadis algısı oluşturmak, Peygamber Efendimizin (sav) hadislerinin okunmasını ve hayata tatbik edilmesini teşvik amacıyla düzenlendiği açıklandı.


Yarışmaya katılmak isteyenlerin, 21 Şubat 2016 tarihine kadar  
ufkayolculuk.com  adresindeki yarışma başvuru formunu doldurmaları yeterli olacak. Yarışma sınavı ise tüm Türkiye’de ve online olarak tüm dünyada 3 Nisan 2016 pazar günü saat 10.00’da, okullarda tek oturum halinde gerçekleştirilecek. Birçok cezaevinde mahkumların da rağbet ettiği yarışmanın Çorum L Tipi Cezaevinde de yapılacak.

Yarışma Kitabı


Yarışma kitabının ise Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ınRiyazü's Salihîn'den 1001 Hadis Seçkisi” kitabı olduğu açıklandı. İmam Nevevi’ye ait Riyazüs Salihin kitabı, uzmanlar tarafından Türkiye ve Dünya'da, “en meşhur, en sahih ve en çok tavsiye edilen hadis kitabı” olarak değerlendiriliyor. Yarışma kitabı Çorum Ulucami karşısındaki kitapçıdan temin edilebilir.


Büyük Ödüllü Organizasyon


Yarışmaya Çorum ilinden katılanlar, 3 adet umre, 5250 TL ve  çeşitli hediyeler kazanma fırsatına sahiptir.  Türkiye geneli olarak verilen 16 Umre seyahati, 28 tablet bilgisayar ve 15 bin TL para ödülünün yanı sıra, proje ortağı kurum ve kuruluşların il ve ilçelerde dereceye girenlere verdiği binlerce ödüllerden kazanma fırsatı elde edecek.


Online Sınav, Online Hazırlık


Kültür Yarışmaları internet üzerinden de gerçekleştiriyor, böylece mekândan bağımsız kılarak arzu eden herkese katılma imkânı sunuyoruz. Geçen sene, yarışmaya 61 farklı ülkeden kayıt yapıldı. Profesyonel ekipler tarafından hazırlanan 
sesli, yazılı ve video dersler ile sosyal medya ve radyolarda katılımcıların sınava hazırlanmasına yardımcı olunmaktadır.

Yarışma Sınav Merkezlerinin e-posta ve sms yolu ile yarışmacılara bildirileceği ve sınav merkezleri hakkındaki gelişmelerin yarışma sitesinden takip edilebileceği bildirildi.


Ziyaretler Güçlü Proje Ortakları


Son Peygamber Platformu'nun merkezi proje ortağı olduğu organizasyonda, Türkiye geneli tüm il ve ilçelerde 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşları da, yarışmayı proje ortağı olarak destekliyor. Yarışma ile ilgili Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başta olmak üzere kurumlar nezdinde bilgilendirme ziyaretleri gerçekleştirildi.

Ufka Yolculuk Yarışması Hadis Kitabı, Sesli Kitap Olarak Yayınlanıyor

Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar’ın “Riyazü’s Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” kitabı,  Akra FM'de her akşam saat 20.30'daki “Okudukça” programında seslendiriliyor. Sınava kitabı okuyarak veya programı dinleyerek hazırlanmak daha kolay olacak.


Yarışma şartnamesi ve detaylı bilgi için, 
hadis.ufkayolculuk.com adresi ziyaret edilebilir.”

 





 

 

 

 

 

                        

Son Güncelleme: 05.01.2016 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.