Çorum, medeniyetlerin beşiği

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Turizm Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

15 Nisan 2015 Çarşamba 17:22
 Çorum, medeniyetlerin beşiği


Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce Turizm Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.


Müze’de düzenlenen programa Vali Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Müftü Mehmet Aşık, turizm sektörünün temsilcileri, öğrenciler ile sayıda davetli katıldı.


Müze bahçesinde fotoğraf ve el sanatları sergisinin gezilmesinin ardından Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Semah Ekibi gösteri yaptı.


Daha sonra Hitit Söyleşisi için Müze Konferans Salonu’na geçildi.


Söyleşinin açış konuşmasını yapan Vali Ahmet Kara, Çorum’un her yerleşim yerinin adını taşıyan bir şehir olduğunu belirterek, “Çorum Türk boylarının ve her yerleşim yerinin adını taşıyan bir şehirdir. Çorum ilk baraj ve ilk ticaretin yapıldığı yerdir. Çorum kadim medeniyetler şehridir ve kadim medeniyetler Çorum’dan türemiştir. İnanç turizmi, mola turizmi, kongre turizmi ve kültür turizmi yönünden çok elverişli bir yerdir.” Dedi.


Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru ise,’’ Turizm insanları değişik yerleri tanımak tarihi eserleri ve doğal güzellikleri gezip görmek dinlenmek gibi yaşadıkları yerin dışına düzenlenmiş gezilerdir. Çorum’un gerekli turistik potansiyeli taşıdığını herkes kabul etmektedir. Dünya Turizm Örgütü tarafından ‘’Gerçek Bir Halk Sanayisi’’ olarak nitelendirilen turizmden Çorum’un ve Çorumlu’nun en iyi şekilde faydalanabilmesi ve düşündüklerimizin hayata geçirilebilmesi için kamu ve özel kurum ve kuruluş temsilcileri birlikte hareket ediyoruz. Turizmde hızlı bir şekilde yol almamız gerektiğinin farkındayız. 39.Turizm Haftası’nın Çorum ve ülke turizmi için hayırlı olmasını dilerim.’’ Dedi.


Açış konuşmalarının ardından Hitit Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün hazırladığı oyun sahnelendi.


Daha sonra Prof. Dr. Gülen Elmas Arslan tarafından ‘Çorum Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ konulu söyleşi düzenlendi.


Etkinlikler Çorum Kafkas Derneği Halkoyunları Ekibi’nin gösterileri  ile sona erdi.




Son Güncelleme: 15.04.2015 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
omer arslan 2015-04-15 20:42:02

corum alaca 19