‘Dövüş Kulübü’nü yorumladılar

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi’nin Film Okuma Programı’da bu hafta ‘Dövüş Kulübü’...

05 Mart 2015 Perşembe 09:47
 ‘Dövüş Kulübü’nü yorumladılar


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Osmancık Şubesi’nin Film Okuma Programı’da bu hafta ‘Dövüş Kulübü’ adlı film ele alındı. Programın yöneticiliğini Osmancık Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma Aksu Comba yaptı.


Dövüş Kulübü (1999) filminin, modern toplumun yaşantısını sorgulamada ayrı bir yeri olduğunu belirten Fatma Aksu Comba, “Uygarlığın mutlu bireyler yaratma vaadiyle öne sürdüğü durmadan çalışıp kazanmak ve sonsuz tüketim ile tatmin olmak türünde dayatmalarını sorgulayan film, modern yaşam biçimlerinin ne tür bilinçaltı buhranlarına yol açabileceğini düşündürmek istemektedir. Dolayısıyla bu film, günümüz insanının sürekli çalışmak ve tüketmek üzerine kurulu mutluluk vaatleri karşısında iç tatmin durumunu sorgulaması açısından önemli bir film” dedi.


Film okumasına katkı sunan Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Başkanı Mahmut Tökel ise, filmin batı dünyasını yansıttığını belirterek, “Burada acıyla, kanla, şiddetle bazı şeylerin yansıtılması hiç iyi olmamıştır. Ayrıca bu filmde Carl Gustov  Junk ve Sigmund Freud kaynaklı cinsellik çok fazla işlenmiştir.”dedi.


Abdullah Kartal, Yasin Terzi ve Mahmut Özhan Arslan’ın yorumlarıyla zenginleşen programda bazı sapkınlıklara dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.




Son Güncelleme: 05.03.2015 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.