Hattuşa ile TÜBİTAK yolundalar

Çorum Doğa Koleji Hattuşa ile TÜBİTAK yarışmasına hazırlanıyor

11 Ekim 2017 Çarşamba 16:35
Hattuşa ile TÜBİTAK yolundalar

Çorum Doğa Koleji TÜBİTAK tarafından düzenlenen liseler arası matematik proje yarışmasına katılıyor. TÜBİTAK, lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, yönlendirmek ve bilimsel gelişimine katkı sağlamak amacıyla her yıl proje yarışmaları düzenliyor.

Çorum Doğa Anadolu Lisesi öğrencileri, Matematik Öğretmeni Onur Yazgan koordinatörlüğünde “Hitit Başkenti HATTUŞA’da Yerleşim Geometrisinin Analizi” isimli proje ile yarışmaya hazırlanıyor.

Doğa Koleji Öğrencileri proje hedeflerini gerçekleştirebilmek için Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz’dan   Hattuşa ile ilgili bilgi aldı. Hattuşa’nın hava fotoğrafları, dik bölge haritaları yerleşim planları, dönem hakkında bilgi veren kitaplarla ilgili yapılan açıklamayı öğrenciler dikkatle dinledi.

Proje Koordinatörü Matematik Öğretmeni Onur Yazgan, yaptığı açıklamada,”Hitit mimarisindeki asimetrik yerleşimin doğadan gelme yapısının içinde asıl olan uyumun izlerini araştırarak yapılacak matematiksel analiz ile bilinen estetik geometri kalıplarına uygunluğunun tespit edilmesine için çalışılacaktır. Bu çalışma için gereken veriler yerinde ölçüm yapılarak, hava fotoğrafları ve arkeolojik çalışmalar araştırılarak, ölçeklendirilmiş bölge haritaları incelenerek elde edilecektir. Elde edilen sayısal veriler geometrik modellemeler için matematiksel analizde kullanılarak uygunluğu kontrol edilecektir. Proje kapsamında Hititlerin Anadolu kültür ve medeniyetine mimaride yaptığı katkılara dikkat çekebilmek için asimetrik plansızlık içinde bile estetik geometrik kalıpların olduğunun belirlenmesi hedeflenmiştir.” dedi.

Çorum Doğa Koleji öğrencileri bu proje ile Çorum’un tarihi ve kültürel mirası olan, Anadolu’nun ilk başkenti Hattuşa’yı tanıtmayı amaçlıyor.










Son Güncelleme: 11.10.2017 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zor 2017-10-11 16:41:37

hiç şansınız yok organik hoşaf varken,ledli ekmek kutusu varken ,dua ile büyüyen çiçekler varken.
ayrıca imam hatip projeleri önemli sadece !!!!!