İBB Sezikli’nin albümünü yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. aralarında Sultan 3.Murad, Yunus Emre ve...

20 Temmuz 2014 Pazar 15:32
İBB Sezikli’nin albümünü yaptı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. aralarında Sultan 3.Murad, Yunus Emre ve Dede Efendi’nin de bulunduğu sanatçıların, Allah ve Peygamber sevgisiyle kaleme aldıkları güfte ve bestelerin hikâyelerinden oluşan 12 güzide ilahiyi ‘Hikâyesi Olan İlahiler’ adlı albümde topladı.


Albümün solistliğini İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Yrd. Doç. Dr Ubeydullah Sezikli yaptı. Aralarında ‘Uyan Ey gözlerim’ gibi birçok bilinen ilahinin bulunduğu albüm titiz bir çalışma sonucunda sanat hayatına kazandırıldı.


Sezikli’nin İlahi Anadolu adlı projesinin hayata geçmesini ilk Çorum Belediyesi sağladı. ‘Balkan İlahileri, İlahi Aşk Buluşmaları, Sultani Naatlar, Dini Musiki Eğitim Seti’ gibi 16 başarılı projeye imza atan Sezikli, Ramazan ayı boyunca da TRT Arapça’da iftar programları yaptı. Yaptığı çalışmaları yaygın basın tarafından da takip edilen Ubeydullah Sezikli’nin son çıkan albümü olan ‘Hikâyesi Olan İlahiler’ albümü raflardaki yerini alırken, Sezikli yeni çıkan albümünün ilk konserini Çorum’da verecek. Çorum Belediyesi’nin hazırlamış olduğu ramazan etkinlikleri çerçevesinde 21 Temmuz Pazartesi günü saat 22.00’da Ramazan Sokağında sahne alacak olan Sezikli, bu güzel konsere tüm hemşerilerini davet etti.    






Son Güncelleme: 20.07.2014 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.