Metin Yüksel’e vefa

Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Osmancık Şubesi...

24 Şubat 2015 Salı 11:00
 Metin Yüksel’e vefa


Eğitim-Bir-Sen Osmancık İlçe Temsilciliği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Osmancık Şubesi tarafından düzenlenen programda 1979 yılında Fatih Camii avlusunda şehit edilen İslami anlayışın sembol isimlerinden Metin Yüksel anıldı.


Şerif Özdemir’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda TDED Osmancık Şube Başkanı Kazım Sekili, Metin Yüksel’in hayatını anlattı.


Metin Yüksel’in hayatını dolu dolu yaşadığını, yorulmak nedir bilmediğini ve gece gündüz demeden tebliğ çalışmalarına devam ettiğini belirten Sekili, “O kabına sığmayı reddetmiş ve kısa zaman içinde akla durgunluk verecek çalışmalara imza atmıştır.” dedi.


Metin Yüksel’in mücadeleci kimliğinin yanı sıra son derece merhamet ve şefkat dolu bir yüreğe sahip olduğunu dile getiren Sekili, Yüksel ile ilgili şunları söyledi;


“Öyle ki yoksul, özürlü ve hasta insanlara karşı özel ilgi gösterir; asla kimseyi küçümsemezdi. O’nu tanıyan arkadaşları cebindeki tüm parasını yoksul insanlara dağıttığına defalarca şahit olmuştu.


Fakir insanların yaşadığı bir mahalle olan Haydar’daki Akıncılar Derneği’nde bir odayı muayenehane olarak düzenlemiş haftada iki gün gönüllü doktorlar bularak halka ücretsiz sağlık hizmeti verdirmiştir. Bölgelerdeki eczanelerden topladığı ilaçlarda burada dağıtılıyordu.


Semtteki yoksul aileleri tespit eder, zaman zaman imkân nispetinde bu evlere yakacak ve yiyecek yardımı yapardı.


Metin Yüksel davranışlarına dikkat eder argo kelimeler kullanmamaya özen gösterirdi. 
Kendisiyle görüşmek isteyen herkes ile görüşür, özellikle çocuklarlaa çok ilgili idi.

Arkadaşlarına son derece bağlı bir insandı. Neredeyse günün 24 saatini onlarla birlikte geçirir; tehlikeli ve riskli bir durum olduğunda kendini ortaya koymaktan kaçınmazdı.


İslam dışı güçlere karşı sert bir tutum sergilerken Müslümanlara karşı mütevazı ve alçakgönüllülüğü elden bırakmazdı. 
Dünyaya dair herhangi bir talebi olduğu asla görülmemişti.

Etrafındaki Müslümanları İslami çalışmalar yapmaları konusunda sürekli uyarır, lakayt davrananlara müsamaha etmezdi. 
Yaşından çok daha olgun davranır, arkadaşlarına güven ve cesaret verirdi. Resim yapmayı çok severdi ve bu konuda üstün bir yeteneği vardı.

İslami konularda rast gele konuşmaz mutlaka kaynak ve delil gösterirdi. 
Doğru bildiğini söylemekten asla kaçınmaz, varlıklı Müslümanları lüks ve israf konusunda ısrarla uyarırdı. İslami propaganda çalışmalarında Allah vergisi üstün bir yeteneğe sahipti. Çok hızlı karar verir ve kararını hemen uygulardı.”

İmam Hatip Lisesi Meslek dersi öğretmeni Aydın Derin de Metin Yüksel ile beraber bulunduğu yıllardaki anılarını anlattı.


Daha sonra Metin Yüksel ile ilgili belgesel izlenerek ve dua ederek program sona erdi.




Son Güncelleme: 24.02.2015 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.