Osmancık adını duyuruyor

Ümit Çiftbaş, 9. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumuna katılarak bildiri sunacak.

25 Eylül 2017 Pazartesi 11:30
Osmancık adını duyuruyor

Geçtiğimiz yıl öğretmenler gününde Çorum’u temsilen Cumhurbaşkanlığında düzenlenen resepsiyona katılan Osmancık’tan Eğitimci ve Araştırmacı Ümit Çiftbaş, 9. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumuna katılarak bildiri sunacak.

İnönü Üniversitesi, Türk Dil Kurumu ve Yunus Emre Enstitüsü İşbirliği ile Malatya’da düzenlenecek olan sempozyuma davet edilen Çiftbaş, bilimsel etkinlikte 'Türk Halk Masalları ve Türkçe Kitaplarında Kullanımı’ başlıklı bildiri sunacak.

Çiftbaş, sempozyumla şu bilgileri verdi; “Türk dili dünyanın en eski ve en yaygın dillerinden birisidir. Türkler tarih boyunca geniş bir coğrafyaya yayılmış, çeşitli milletlerle kültür alışverişinde bulunmuştur. Türkçe, bugün 200 milyonu aşkın bir nüfus tarafından çeşitli lehçe ve ağızlarıyla konuşulmaktadır. Dilimiz, Balkanlardan Büyük Okyanus'a Kuzey Buz Denizi'nden Tibet'e kadar uzanan geniş bir coğrafyada ses bayrağımız olarak dalgalanmaktadır. Giderek insanlığın birbirine yaklaştığı ve kültürlerin birbirini etkilediği bir dünyada Türk dilinin tarihî ve kültürel köklerinin güçlülüğüne bağlı olarak etki alanının genişlemesi, ses bayrağımız olan Türkçemizi bir dünya dili olma yolunda hedefe daha da yaklaştırmaktadır. Türkçenin tüm yönleriyle ele alınacağı bu sempozyumda, Türkçenin dünya üzerindeki konumu; gelişimi; dünü, bugünü ve yarını ele alınacaktır.”

Son Güncelleme: 25.09.2017 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.