Ünlü ressamlar Çorum’da

Çorum’da bu yıl 5.’si düzenlenen Ressamlar Buluşması’nda 15 ünlü ressam, Çorum’un tüm güzelliklerini tuvallerine yansıtacak.

21 Haziran 2013 Cuma 13:35
Ünlü ressamlar Çorum’da

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan ve her biri kendi alanında üne sahip ressamlar yedi gün boyunca Çorum merkezde ve ilçelerde resim çalışması yapacak.

Ressamlar arasında Nurettin Şahin, Yurdagül Döl, Hatice Sosyal, Aydın Baykara, Şahika Çağlar, Bünyamin Balamir, Yılmaz Helvacı, Mustafa Köseoğlu, Rabia Eğriboyunoğlu, Gülseren Sönmez, Tariyel Alizade, Seigo Kamıura yer alıyor.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 5. Çorum Buluşması’nın ilk günü ressamlarla Velipaşa Konağı’nda bir araya geldi. Proje sorumlusu Bünyamin Balamir, Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Belediye Sanat Danışmanı Nilgün Ayşecik Çevik, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ve ressamların katıldığı toplantıda, ressamlar birbirleriyle tanıştı.

Ressamları Çorum’da görmekten mutlu olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Belediyeler bu işlerin dışında görülecek bir kurum değil. Yerel yönetimler her geçen gün daha da güçleniyor. Türkiye’de önümüzdeki yıllarda yerel yönetimler merkezi yönetimlerden daha güçlü yönetim kademeleri haline gelecektir.  O günlere şehrimizi ve kentimizi hazırlamış oluyoruz. Çorum ilimiz tarih anlamında da turizm anlamında da yeteri kadar Türkiye’ye anlatamadığımız bir kent. İlk yazılı barış antlaşmasının yapıldığı topraklardan tutun da birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sizlere teşrifleriniz ve emekleriniz için teşekkür ediyoruz.” dedi.

‘Bütün şehirlere örnek oldunuz’

Ressam Gülseren Sönmez, programda yaptığı konuşmada ressamların buluşmasını Türkiye’de ilk olarak Çorum Belediyesi’nin yapmasından dolayı Başkan Muzaffer Külcü'yü kutlayarak, “Türkiye’de örnek bir uygulama. Sizi kutluyorum. Bütün şehirlere örnek oldunuz.” diye konuştu.

‘Asra yatırım yapıyorsunuz’

Başkan Külcü’nün asra yatırım yaptığını ifade eden Sanatçı Nurettin Şahin de, “On yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin. On yıl sonra meyvelerini almaya başlarsınız diyor. Otuz yıllık yatırım yapacaksanız insana yatırım yapacaksanız, bilgilerinden yararlanırsınız. Asırlık yatırım yapacaksanız bilime ve sanata yatırım yapın diyor. Çünkü sanat yıllar sonra kendini ortaya koyan bir olaydır. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün yaptığı yatırım asırlık bir yatırımdır, kutluyorum.” şeklinde konuştu. 

İlk olarak Çorum Müzesi, Hıdırlık, Ulucami ve kent merkezini gezen ressamlar, Osmancık, İskilip, Ortaköy, İncesu Kanyonu, Boğazkale Hattuşa ve Alacahöyük’teki müze ve ören yerlerini gezecekler.

Gittikleri yerlerde ön resim çalışmaları yapan ressamların Çorum'da yapacakları eserler düzenlenecek sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak.






Son Güncelleme: 21.06.2013 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.