Valilik'ten bir kültür hizmeti daha

Çorum Şiir Antolojisi yayımlandı

22 Temmuz 2014 Salı 14:25
Valilik'ten bir kültür hizmeti daha

Çorum Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce ‘Sözden Diziye Çorum Şiiri (Çorum Şiir Antolojisi)’’ kitabı yayımlandı. Kitapta 95’i Türk Halk Şiiri geleneğini devam ettirmeye çalışarak ölçülü ve kafiyeli,19’u serbest nazım türünde şiir yazan toplam 114  Çorumlu şairin şiiri bulunuyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerince, basın yoluyla ve ilçe kaymakamlıkları, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşları aracılığıyla Çorum Şiir Antolojisi kitabının ikincisinin yayımlanacağı, şairlerin öz geçmişleriyle 20 (yirmi) şiiri İl Kültür ve Müdürlüğüne teslim etmeleri duyuruldu, daha fazla katılımın sağlanabilmesi için süre uzatımı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edilen şiirler, Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü Halk Edebiyatı Öğretim Üyesi Atiye Nazlı başkanlığındaki bir ekip tarafından incelendi, gerekli düzeltmeler yapıldı ve kitaba alınacak şiirler belirlendi. İşin uzmanları tarafından seçilen şiirler Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli tarafından bilgisayar ortamına aktarıldı, İl Özel İdaresi’nin maddi katkılarıyla bastırıldı.

Vali Sabri Başköy; başta, şiir vererek kitabın hazırlanmasına en büyük katkıyı sağlayan şairlere, şiirleri inceleyen Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, 674 sayfa olarak basılan  ‘Sözden Dizeye Çorum Şiiri’ kitabının Çorum ve ülke kültürü için hayırlı olmasını temenni etti.




Son Güncelleme: 22.07.2014 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.