Daha çok erkeklerde görülüyor

Kasım 2017 Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı olarak çeşitli duyuru ve bilgilendirmelerle değerlendirilecek.

08 Kasım 2017 Çarşamba 14:19
Daha çok erkeklerde görülüyor

Sağlık Müdürlüğü akciğer kanserine dikkat çekmek için farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Akciğer kanserinin, akciğer hücrelerinin anormal hale gelmesi ve kontrolsüz çoğalmasıyla oluşan bir hastalık olduğu belirtilen açıklamada, sonraki aşamada kontrolsüz çoğalan bu hücrelerin çevre dokulara ve akciğer dışındaki organlara yayılabildiği belirtildi. Akciğer kanserinin ülke ve dünyada erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğu hatırlatılarak, risk faktörleri arasında sigara, puro, nargile içimi, pasif içicilik, asbest, radon gazı sıralandı.

Akciğer kanserinin belirtileri ise, geçmeyen veya giderek kötüleşen öksürük, kanlı balgam çıkarmak, derin nefes alırken, öksürürken veya gülerken kötüleşen gğüs ağrısı, iştahsızlık, kilo kaybı, halsizlik, yorgunluk, ses kısıklığı, nefes darlığı, sürekli tekrarlayan bronşit ve zatürre gibi enfeksiyonlar olarak ifade edildi. Ayrıca hastalığın daha çok sıklıkla erkeklerde görüldüğü hatırlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2017-11-08 14:42:19

Sigarayı bırak Mustafa Demirer. Arkadaşın Elvan Yılmaz'a söyle o da bıraksın