Ebeveynler bu haberi okuyun!

Yeşilay Çorum Şubesi, çocukların sağlığı için ebeveynlere çok çarpıcı uyarılarda bulundu.

17 Ağustos 2018 Cuma 11:46
Ebeveynler bu haberi okuyun!

Yeşilay Çorum Şubesi, İl Müftülüğü ile iletişime geçerek camilerrde yaz kuran kursuna katılan çocuklara zararlı alışkanlıklar konusunda uyarıcı bilgilendirmeler yaptı.

Yeşilay Çorum Şube Başkanı Dr. İsmail Türker Ejder’in verdiği bilgiye göre, altı ayrı camide yaklaşık 500 çocuğa Dr. Kazım Çebi, Ömer Kazancı ve Hayrettin Kazancı ile birlikte ‘Sigara bağımlılığı, pasif içicilik ve teknoloji bağımlılığı’ konularında bilgi verilerek uyarılarda bulunuldu.

Çocuklarımız için, gençlerimiz için yapılan emeklerin boşa gitmeyeceğine olan inançlarının  daha da arttığını belirten Yeşilay Başkanı Dr. Ejder, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “
“Bu vesile ile dikkatimizi çeken bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Çocuklarımızdan aldığımız bilgiler ışığında anne veya babaların önemli bir kısmi evde sigaralarını balkonda içmekteler. Herkesi su konuda uyarmalıyım ki sigarayı balkonda içmek her ne kadar evin içinde içmeye göre daha az zararlı ise de sigaranın son nefesini verip çocuğunun yanına gelen anne veya baba girdiği odanın havasını ve çocuğunu en az bir saat boyunca zehirlemeye devam ediyor. Bu nedenle anne veya babalar en güzeli sigarayı bırakmalılar. En azından sigarayı bırakana kadar olan surede evlerine gelmelerine 1 saat kala sigara içmeyi bırakmalı Eve gelen misafirlerine de sigara içirmemeliler. Aslında uygar ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de evlerde sigara içme yasağı konulmalı ve ebeveynler bu konuda bilinçlendirilmelidir. 18 yas altı çocuklar devlet korumasında olduğundan bu çocuklarımız kendi evlerinde de sigara dumanından korunmalıdır. Bu konuda kamuoyu oluşturulup evlerde sigara içmesi yasaklanmalıdır.

Son Güncelleme: 17.08.2018 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.