Atlas Külcü’yü suçladı; Önü alınamayan olaylar çıkarsa…

CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve bir gurup Bahabey esnafı, Bahabey Caddesi'nde uygulanan ücretli otopark...

22 Ekim 2014 Çarşamba 18:46
 Atlas Külcü’yü suçladı; Önü alınamayan olaylar çıkarsa…


CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve bir gurup Bahabey esnafı, Bahabey Caddesi'nde uygulanan ücretli otopark uygulamasından vazgeçilmesini istedi. İl Başkanı Cengiz Atlas, "Eğer burada önü alınamayan olaylar çıkarsa, müsebbibi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'dür." dedi.


Özdoğan Sineması kavşağında yapılan açıklamada, ilk olarak cadde esnafı adına Efkar Göl açıklama yaparak, esnafın işlerinin düştüğünü, caddede uygulanan otopark ücretinden vazgeçilmesini istediklerini ifade etti.


Daha sonra söz alarak konuya ilişkin açıklama yapan CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, belediye tarafından Gazi, İnönü ve Bahabey Caddeleri'nde uygulanmaya başlanılan ücretli otopark uygulanasının şekline karşı olmadıklarını ancak usulüne karşı olduklarını bildirdi.


Otopark ihalesinin usulsüz olduğunu iddia ederek, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü eleştiren Atlas, "İhaleye girmek isteyen firmalar, 8 ay irtikap davasından yargılanan Külcü'nün mahareti ile ihaleye sokulmadı. Belediyespor'a verilen ihalenin, oradan da yandaşa 391 bin TL'ye verildiğini duyuyoruz. Daha üstü varsa da, alışık oldukları gibi ceplerine mi attılar bunu da bilmiyoruz." dedi.


Konuyla ilgili cumhuriyet savcılığına şikayette bulunduğunu hatırlatan Atlas, aradan bir ay geçmesine rağmen kendisine savcılık tarafından görüş bildirilmediğini, "Cumhuriyet Savcısını görevini yapmaya davet ediyorum." sözleriyle ifade etti.


Bahabey Caddesi'nde trafik yoğunluğunun çok olmadığını dile getiren Atlas, kendilerinin Çorum'da inancı ya da yaşantısı nedeniyle kimseyi ötekileştirmediklerini, ancak belediyenin bu bölgenin insanına ekonomik ve sosyal baskı uyguladığını iddia etti.


Fatih, Cemilbey ve Osmancık caddelerini örnek vererek, neden buralarda ücretli otopark uygulamasının hayata geçirilmediği sorusunu soran Cengiz Atlas, "Buradaki ticari döngüyü bitirmeye dönük adımlar atıyorlar. Eğer bu iş kaldırılmazsa, ortaya çıkacak ve önü alınamaz olayların müsebbibi Külcü'dür. Buradan Vali'yi ve Emniyet Müdürü'nü göreve çağırıyorum. İnadına kardeşliği savunuruz ancak sabrın da bir sınırı var." diye sözlerini tamamladı.




Son Güncelleme: 22.10.2014 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.