Bir dua Doğu Türkistan için

MHP İl Başkan Yardımcısı M. İhsan Çıplak, uluslararası toplumun Doğu Türkistan’da yaşanan...

01 Temmuz 2015 Çarşamba 12:42
 Bir dua Doğu Türkistan için

MHP İl Başkan Yardımcısı M. İhsan Çıplak, uluslararası toplumun Doğu Türkistan’da yaşanan zulme sessiz kalmasına tepki gösterdi.


Doğu Türkistan’ın 65 yıldır zalim Çin’in işgali altında bulunduğunu belirten Çıplak, “ şöyle dedi: “Doğu Türkistan ilk Türk devletinin kurulduğu yerdir. Doğu Türkistan ilk Türk Müslüman devletinin kurulduğu coğrafyadır. Kaşgarlı Mahmut’un Yusuf Has Hacip’in  Osman Batur’un İsa Yusuf Alptekin’in yurdudur yani Türkün öz yurdudur Şarkî Türkistan. 


65 yıldır zalim Çin’in işgali altındadır. İşgalle birlikte ne kadar aydın, bilim adamı, din adamı, kanaat önderi varsa tutuklanmış, kurşuna dizilmiştir. Müslüman Uygurların ibadetlerinin yanı sıra yaşam biçimlerine de müdahale edilmektedir. Çin yönetimi ile Doğu Türkistan'da din ve vicdan hürriyetini engellemiştir.  Oruç, Başörtüsü, camilere giriş, sakal yasaklanmıştır… Doğu Türkistan'da şehirde yaşayanlara bir çocuk, kırsalda yaşayanlara iki çocuk kotası getirilmiş ve bu politika sonucu 7-8 aylık hamile kadınlar bile yakalanarak zorla kürtaj edilmektedir. 


Son yıllarda Uygur Türkçesinin kullanımı azalsın, Çince yaygınlaşsın diye 6-7 yaşındaki yüz binlerce Uygur çocuk ailelerinden, yurtlarından zorla koparılarak Çin'e götürülmekte, dilleri değiştirilip, beyinleri yıkanmaktadır.


Doğu Türkistan 1949'da Çin tarafından işgal edildiğinde bölgede yerel halk olan Uygurların oranı %97 iken, şimdilerde Çin’in asimilasyon politikaları ile %50’ye düşmüştür. Ve de son söz. Evet Uluslararası toplum, Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yönelik zulmüne, vahşetine, hukuk ihlallerine karşı sessiz kalmaktadır…


Peki ya bizler hem devlet, hem de millet olarak Suriye, Mısır, Filistin'e gösterdiğimiz hassasiyetin ne kadarını Doğu Türkistan'a göstermekteyiz? Ortadadır ve acıdır…


Bazı camilerimizde gıyabi cenaze namazı bile kıldırmayan imamlarımız, bir milyonun üzerindeki Suriyeli mülteciye ülke olan yurdum Türkiye’ye sığınan birkaç Türkistanlıya maalesef yurt olamamış havaalanında 17 gün aç susuz belirsizce bekletildiği hepimiz tarafından bilinmektedir.


Doğu Türkistan'da yapılan zulüm, soykırım, vahşet ve öldürülen onlarca Müslüman Türk için neden kimse tek parmağını bile kaldırmamaktadır...  Her zulmün ve her zalimin bir sonu vardır elbet. Hesabını Allah'ın huzurunda vereceğiz mutlaka vereceğiz. Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz


Bu mübarek günlerde Allah (cc) bu zulmü yasatanlar için kahhar sıfatınla kahreylesin, Bir Dua Doğu Türkistan için…”


Çıplak, açıklamasını şu şiirle noktaladı:


Ey, Türkistan, şanlı ülke, güzel anayurt!
Bir gün gelir kaldırırız yine bayrağı;
İçimizden elbet çıkar yeni bir Bozkurt,
Yabancıdan geri alır kutlu toprağı…
Küçük kuşlar bize her gün şöylece çiler:
Ey ölümle el sıkışan ihtilalcılar!
Size der ki gökten inen kutsi elçiler!
Siz buldunuz ebediyet denen kaynağı…







 

Son Güncelleme: 01.07.2015 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.