‘CHP kış uykusundan kurtulamıyor’

Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan Avukat Sadık Eral, “Yakın zamanda genel...

22 Nisan 2014 Salı 09:39
 ‘CHP kış uykusundan kurtulamıyor’


Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yapan Avukat Sadık Eral, “Yakın zamanda genel seçim havasında bir yerel seçim yaşadık. CHP ve CHPliler olarak hiçbirimiz üzerimize düşeni tam olarak yapamadık.” dedi.

CHP’nin, Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğunu ifade eden Av. Eral, konuyla ilgili açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Türkiye`nin geçmişini kuran CHP`nin Türkiye`nin geleceğini başkalarının insafına bırakması beklenemez. Cumhuriyetin ve CHP’nin kurucusu Mustafa Kemal, "Gerçekleri söylemekten korkmayınız" der. Mustafa Kemal`den aldığımız cesaretle açık ve net söylemek gerekirse; 30 Mart yerel seçimlerinde alınan sonuçlar maalesef CHP`nin Türkiye`nin geleceğini güvence altına alacak güçten uzak olduğunu göstermiştir. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP başarılı olamamıştır. Bu acı gerçeği kabul etmek gerekir. Ve unutmamak gerekir ki; en büyük zayıflık, zayıflığını bilmemektir. En büyük hastalık hasta olduğunu bilmemektedir. Kaybedenlerin hiçbirşey olmamış gibi yollarına devam etmeleri kendilerine, partiye ve ülkeye zarar verir.

‘CHP seçimin ardından kuş uykusuna daldı’

30 Mart yerel seçimleri bitmiştir ama Türkiye’de siyasi hayat devam etmektedir. Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi vardır. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’nin kaderinin oylanmasıdır. Ama maalesef CHP yerel seçimlerin ardından yeniden kuş uykusuna dalmıştır.

CHP`li olmak sadece kendisi için, yakını için, makam ve koltuk için çalışmak demek değildir. Her şeyden önce halkın ve ülkenin geleceği için kendini feda etmek demektir. Bu nedenle Türkiye`nin kaderinin oylanacağı Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken partinin ve parti kadrolarının kış uykusuna yatması hayra alamet değildir.

‘Türkiye`yi zor ve karanlık günler beklemektedir’

Atatürk`ün Gençliğe Hitabesi’ni yeniden okumanın zamanı gelmiştir. Bunun için CHP en kısa zamanda üzerindeki ölü toprağını atmalı, kendi aralarında toplanarak seçim sonuçlarını değerlendirmeli, başarısız örgütler istifa etmeli, tüm örgütler eksiklerini tamamlamalı, mümkünse yeniden yapılanarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmalıdır.

Bunun için en kısa zamanda ilçeden, belediyeden genel merkeze her birimde danışma toplantıları yapılmalıdır. Gerekirse  örgütler yeniden elden geçirilmelidir. Başarısız olanlar yerlerini yenilerine bırakmalıdır. Yorgun üyeler değiştirilmelidir. Genç kadrolarla örgütler takviye edilmelidir. Halka ulaşacak yeni kurallar bulunup hayata geçirilmelidir.

‘CHP en kısa zamanda derlenip, toparlanıp halka ve ülkeye sahip çıkmalıdır’

Gün küçük hesaplar yapmanın, koltuk hesaplarıyla halkın ve ülkenin geleceğine gerici çıkar odaklarının insafına terk etme günü değildir. Gün yeniden milli kurtuluş mücadelesi vermek üzere Gazi ve Gezi ruhuyla uyuyan devi uyandırıp cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkma günüdür.”





Son Güncelleme: 22.04.2014 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.